Στις 30 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση ατά Πλάκας  (ή πολλαπλή σκλήρυνση). Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται  με την Ελληνική ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας και την ημέρα αυτή θα φωταγωγήσει τα κεντρικά κτίρια της Περιφέρειας στην Πάτρα, στο Πύργο και στο Μεσολόγγι .

Επίσης τη Δευτέρα 31 Μαΐου 21 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα  «Διαχείριση Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά την πανδημία COVID-19». Θα μεταδοθεί μέσω του Facebook  και YouTube  στην σελίδα και στο κανάλι της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε:

«Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, εκ των οποίων 12.000 βρίσκονται στην Ελλάδα και πάνω από 1500 στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικοί φραγμοί που κρατούν κοινωνικά αποκλεισμένους τους πολίτες  με κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα. Η πρόσβαση σε ξεκάθαρη και ουσιαστική πληροφόρηση, η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους αποτελεί  χρέος όλων μας,  γι΄ αυτό και με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε  και φέτος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική ΄Ενωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας».