Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα για την ταινία «Greek Freak» που πραγματεύεται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος από τα Σεπόλια βρέθηκε στο ΝΒΑ. Η παραγωγή της Disney που έχει αναλάβει την ταινία βρίσκεται στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια εκεί που ο Γιάννης έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.

Το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε εκεί ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της Ελληνικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής, συνομίλησε με τον Αμερικανό παραγωγό της Disney και τον σκηνοθέτη και επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Δήμου της Αθήνας να παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στην υλοποίηση της παραγωγής.

Η ταινία Greek Freak, ξεκίνησε τα γυρίσματα αμέσως μετά το Πάσχα και τα ολοκληρώνει προς τα τέλη Ιουνίου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γυριστεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, με ύψος δαπάνης που θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, απασχολεί 200 Έλληνες μέλη συνεργείου, εκατοντάδες βοηθητικούς ηθοποιούς και εξυπηρετείται από το Athens Film Office συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομική ζωή της πόλης που αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία. Αποτελεί επίσης την πρώτη από μια σειρά μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών που θα χρησιμοποιήσουν τις τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η δεύτερη σεζόν της Τεχεράνης, η νέα ταινία του David Cronenberg και δύο επεισόδια της σειράς Jack Ryan.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Μπέρνι Γκόλμαν που είχε αντίστοιχο ρόλο στην πασίγνωστη ταινία «300». Ενώ το σενάριο θα επιμεληθεί ο Ουαλός σεναριογράφος της δραματικής ταινίας, «Rosamund Pike and A Private War», Αράς Αμέλ. Ο άγνωστος Ούτσε Αγκάντα θα πρωταγωνιστήσει ως το αστέρι του ΝΒΑ στην ταινία με τίτλο «Greek Freak»
για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ η Λάιντεντ Μπαντάκι εντάσσεται στην ταινία ως Βέρα, η μητέρα του μπασκετμπολίστα. Ο Ντέοο Οκενέι θα παίζει τον Τσαρλς, τον πατέρα του. Η ταινία αναπτύσσεται από την Walt Disney Studios για την Disney Plus και είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της ζωής και της οικογένειας του Αντετοκούνμπο.

Να πούμε ότι το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office), δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τον Δήμο Αθηναίων υπό την ομπρέλα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) και βασικός στόχος του είναι να μετατρέψει την Αθήνα σε «Film Friendly City», διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει. Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έχει συνδράμει στα γυρίσματα περισσότερων από 40 διεθνών και ελληνικών οπτικοακουστικών παραγωγών, στην ελληνική πρωτεύουσα.