Είναι γεγονός. Ύστερα από ένα μεγάλο διάλειμμα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τα Tony Awards επιστρέφουν. Όπως ανακοινώθηκε η 74η τελετή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου 2021. Σε αυτήν θα βραβευτούν οι παραγωγές του Broadway για τη σεζόν 2019 -2020.

Τρεις από τις 25 κατηγορίες βραβείων -καλύτερο μιούζικαλ, καλύτερο θεατρικό έργο, καλύτερη αναβίωση θεατρικού έργου- θα παρουσιαστούν ζωντανά κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού προγράμματος, που θα μεταδοθεί στο CBS. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της τελετής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς, χορογράφοι, θα μεταδοθεί ζωντανά αποκλειστικά από το Paramount +, την streaming υπηρεσία της ViacomCBS.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν πως η εξέλιξη της πανδημίας θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν το σόου που έχουν στο μυαλό τους και πως όλα θα πάνε καλά. Πάντως για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το θέατρο που θα φιλοξενήσει την τελετή αλλά ούτε και ποιος θα είναι ο οικοδεσπότης.

Ποιο το σχέδιο των δύο πλατφορμών για τη live μετάδοση:
Το σχέδιο δύο πλατφορμών είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα Grammy Awards, στα οποία τα περισσότερα βραβεία ανακοινώνονται σε μια τελετή preshow, ακολουθούμενη από μια τηλεοπτική εκπομπή. Μερικοί από τους νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της streaming ροής και άλλοι κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής. Τονίζεται ότι τα βραβεία Tony θεωρούνται η υψηλότερη τιμή στο χώρο του θεάτρου στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν το ίδιο κύρος με τα αντίστοιχα βραβεία Oscar στο χώρο του κινηματογράφου, τα βραβεία Grammy στη μουσική και τα βραβεία Emmy στην τηλεόραση.