Πήγε να… ρίξει γέφυρες, αλλά μάλλον έκανε τα πράγματα χειρότερα από πριν.

Η συνάντηση που είχε η δημοτική αρχή με τα καρναβαλικά πληρώματα για το θέμα της διαμόρφωσης του Καρναβαλικού Πάρκου στα Σφαγεία, όχι μόνο δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά έδειξε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατέληξε μάλιστα σε κόντρα, με τους παλιούς καρναβαλιστές, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονται από τον κύκλο της πρώην ΑΣΟ, να κατηγορούν το "216" ότι επί της ουσίας δεν έχει καμία σχέση με το Πατρινό Καρναβάλι και ότι δημιουργήθηκε για άλλους λόγους.

Στην ουσία τα πληρώματα αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κύριος λόγος της δημιουργίας του ήταν η διαμόρφωση εντυπώσεων από πλευράς δημοτικής αρχής για να φανεί προς τα έξω ότι υπάρχει συμμετοχή των καρναβαλικών γκρουπ στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Οργανισμού. 

Αυτό που μετράει είναι ότι η ρήξη εξακολουθεί να κυριαρχεί στις σχέσεις των δύο πλευρών. Τα πληρώματα στη συνάντηση που έγινε εξέφρασαν την απορία τους για τους λόγους που τους κάλεσε η δημοτική αρχή, σε ένα θέμα που δεν έχει να κάνει μόνο με το καρναβάλι, αλλά και με την πόλη.

Η τελευταία παρουσία του Κώστα Πελετίδη, αναφέρθηκε στην επιστημονική ομάδα που έχει απαρτιστεί για τη διαμόρφωση του Καρναβαλικού Πάρκου, αλλά και του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου που είναι να γίνει Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.

Η επιστημονική ομάδα, όμως, προφανώς επειδή άργησε να κληθεί, δεν ήταν εκεί. Στις ομιλίες τους οι καρναβαλιστές έδωσαν μεγάλη έμφαση στις λανθασμένες επιλογές, όπως τις χαρακτήρισαν, που έχει κάνει η δημοτική αρχή από το ξεκίνημα της θητείας τους.

Το ενδιαφέρον στην επόμενη συνάντηση για τη στέγη

Το αδιέξοδο της συνάντησης δίνει μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάσταση στην επόμενη που θα γίνει μεταξύ των δύο πλευρών, έχοντας ως κεντρικό της θέμα τη νέα στέγη των καρναβαλικών πληρωμάτων, μετά την έξωση τους από τον πρώην ΑΣΟ.

Κύκλοι της Μαιζώνος επιμένουν να λένε ότι έχει βρεθεί ο χώρος. Τα πληρώματα από την μεριά τους, περιμένουν συγκεκριμένη λύση – πρόταση για ένα θέμα που τα "καίει" και που αποτέλεσε την αρχή για τη "μετωπική" που φαίνεται ότι έχει χαραχθεί και από τις δύο πλευρές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι ώρας η μόνη δημοτική παράταξη που πήρε θέση για το όλο θέμα με το Καρναβαλικό Πάρκο και τη ρήξη που προέκυψε μετά τη συνάντηση, ήταν αυτή του «σπιράλ».