Σαν «βροχή» έπεφταν τα τηλέφωνα στο σπίτι τους από τον κόσμο που ήθελε να κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί και όταν διαπίστωσαν τι είχε συμβεί, χρειάστηκε να κάνουν υπομονή για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο λόγος για μια οικογένεια Πατρινών που σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναγκάστηκε να ζήσει μία απίστευτη περιπέτεια από μια λάθος καταχώρηση που είχε γίνει στην google από άγνωστο.

Η καταχώρηση αυτή ανέφερε το τηλέφωνο του σπιτιού της οικογένειας σαν το τηλεφωνικό κέντρο του mega εμβολιαστικού κέντρου της Πάτρας.

Ματαίως προσπαθούσε να εξηγήσει η οικογένεια στους δεκάδες πολίτες που έπαιρναν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού ότι ο αριθμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με το mega εμβολιαστικό κέντρο και ότι φυσικά οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να τους κάνουν το εμβόλιο.

Τα μέλη της οικογένειας έστειλαν email στη google όταν ανακάλυψαν την πηγή του κακού και στη συνέχεια επικοινώνησαν τόσο με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και τον ΕΟΔΥ σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν για αυτό που συνέβαινε, χωρίς να καταστεί εφικτό να μιλήσουν με κάποιον αρμόδιο.

Απευθύνθηκαν έως και στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όμως η απάντηση που έλαβαν από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας ήταν πως δεν έγκειται στην δικαιοδοσία τους να «κατεβάσουν» τον τηλεφωνικό αριθμό από την πλατφόρμα.

Εντέλει η απάντηση στην οικογένεια ήρθε από την google σε email που ανέφερε πως έχουν γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Εκείνο όμως που δεν απαντάται είναι αφενός γιατί δεν υπήρξε διασταύρωση των στοιχείων πριν γίνει η καταχώρηση και αφετέρου ποια είναι η ταυτότητα του χρήστη που προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια.