Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

"Τα έργα και οι ημέρες της Ψευδο-Διοίκησης του Ε.Κ. Πάτρας συνεχίζουν με την ανακοίνωση εκλογών για την εκλογή νέας διοίκησης.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει Πρωτόδικη απόφαση ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας παραμένει από τον Νοέμβρη του 2017 ακέφαλο και ό,τι αποφάσεις και ενέργειες γίνονται από την Ψευδο-Διοίκηση, είναι παράνομες, άκυρες και καταχρηστικές!

Την ίδια στιγμή, και ενώ είναι υπό έκδοση Δικαστική απόφαση από το Εφετείο Πατρών, η Ψευδο-Διοίκηση κάνει λόγο για «νόμιμες» αποφάσεις της «απελθούσας Διοίκησης», έχοντας κάνει εκκαθαρίσεις του Μητρώου Αντιπροσώπων κατά πως τους βολεύει. 

Οποιαδήποτε ενέργεια και λόγος για Νόμιμες και Δημοκρατικές Εκλογές μπορεί να γίνει μόνο μετά την τελεσίδικη κρίση με την αναμενόμενη απόφαση του Εφετείου.

Η παράταξή μας δεν πρόκειται να συμπράξει και να νομιμοποιήσει εκλογικές διαδικασίες με αποκλεισμούς, προγραφές, φασιστικές ενέργειες και λογικές στο όνομα της δήθεν «δημοκρατικής νομιμότητας».

Η επιλογή της Ψευδο-Διοίκησης να προχωρήσει σε αυτή τη χρονική στιγμή στις παράτυπες «εκλογικές διαδικασίες», υπαγορεύτηκε από τους κομματικούς συμβουλάτορες, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να προλάβουν την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου. 

Δυστυχώς, για αυτούς προέχει η – με κάθε τρόπο – συνέχιση της καπηλείας του θεσμού του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων, με την άοκνη συμπαράσταση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής.

Δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι από τον Νοέμβρη του 2017 έχουν καταφέρει να μην υπάρχει νόμιμη εκπροσώπηση του Ε.Κ. Πάτρας, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης μας, συνδικαλιστικά έκθετους.

Δεν ενδιαφέρονται για το μέγεθος του εξευτελισμού που έχουν προκαλέσει στην εκπροσώπηση των εργαζομένων, όταν μιλούν για συμμετοχή «…άνω των 70 αντιπροσώπων…», το οποίο σημαίνει ότι το Ε.Κ. Πάτρας έχει χάσει το 60% της δύναμης του, ως αποτέλεσμα των τραμπούκικων, αντιδημοκρατικών πράξεων για να κάνουν εκλογές βίας και νοθείας με τη σύμπραξη των παρατάξεων του ΠΑΜΕ και του ΣΕΑΜ ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία παράνομη ενέργεια, καμία παράνομη απόφαση δεν πρόκειται να παγιώσει κανένα παράνομο καθεστώς στο Ε.Κ. Πάτρας.

Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία είναι εδώ και μάχεται έχοντας με το μέρος της το δίκιο και τον Νόμο".