Αντίστροφη μέτρηση για το ανοικτό πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου του ΣΕΓΑΣ, με τη μεγαλύτερη γιορτή του κλασικού αθλητισμού σε πανελλήνιο επίπεδο να φιλοξενείται για ακόμα μία χρονιά στην Πάτρα και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Τουλάχιστον 1.500 άτομα συνολικά αναμένεται να καταφτάσουν στις 5 Ιουνίου που ξεκινά η διοργάνωση στην αχαϊκή πρωτεύουσα, δίνοντας έτσι ζωή εκτός των άλλων και στην οικονομία της πόλης.

Αθλητές, προπονητές και μέλη των σωματείων θα έρθουν στην Πάτρα για να δώσουν ένα βροντερό παρών στη μεγάλη αυτή γιορτή που θα διεξαχθεί στο πιο σύγχρονο στάδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη την επικράτεια για τις μεγάλες συναντήσεις του στίβου.

Κάποιοι από αυτούς θα είναι μεγάλα ονόματα της ελίτ του κλασικού αθλητισμού που θα έρθουν στην Πάτρα για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους εν όψει των διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουν και τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, τον ερχόμενο Αύγουστο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελικά κάποια αναβολή.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα του ανοικτού στίβου στην Πάτρα θα γίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάτω από τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει το κλίμα της πανδημίας.

Χωρίς κόσμο οι κερκίδες

Χωρίς κόσμο στις κερκίδες, με αυστηρά μέτρα και ένα πρωτόκολλο που θα τηρηθεί στο έπακρο, έτσι ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος διασποράς.

Ειδικότερα, πέρα από τους όρους του πρωτοκόλλου θα επιβληθούν και επιπλέον μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Η διοικούσα επιτροπή του Σταδίου και η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συνεχείς συσκέψεις για το όλο θέμα.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξουν φίλαθλοι, οι αγώνες θα γίνουν σε άδειες κερκίδες και οι μόνοι που θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο στάδιο πέρα από τους αθλητές θα είναι οι προπονητές, μέλη του τεχνικού τιμ και δημοσιογράφοι – φωτογράφοι που θα καλύπτουν το μεγάλο γεγονός.

Σε τέσσερις μέρες οι αγώνες

Για λόγους ασφαλείας, εξάλλου, η διοργάνωση, δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα σε δύο μέρες, αλλά σε τέσσερις, (όπως έγινε και πέρυσι) με τους αγώνες να ξεκινούν την Παρασκευή και να ολοκληρώνονται την Δευτέρα.

Τα αγωνίσματα θα γίνουν στο κεντρικό στάδιο, στο βοηθητικό, ενώ κάποια από αυτά θα πραγματοποιηθούν και στις εγκαταστάσεις του ΣΕΓΑΣ στο Λαδόπουλο. 

Τα προεόρτια που ήδη έγιναν στις διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, έδειξαν ότι ο χώρος και οι αρμόδιοι που τον διαχειρίζονται είναι από κάθε πλευρά έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού.

Το θέαμα αναμένεται να είναι συναρπαστικό με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, με πολλούς από αυτούς να θέλουν μέσω της διοργάνωσης να πετύχουν την επίδοση που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.