Η πρώτη face-to-face συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Ελβετία, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης στο CNN. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο «ήρθαν πιο κοντά» αυτή την εβδομάδα αναφορικά με την τακτοποίηση των ρυθμίσεων για τη συνάντηση των δυο ηγετών.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Γενεύη έχει αναδειχθεί ως η τελική επιλογή σαν πόλη υποδοχής για τη συζήτηση Μπάιντεν - Πούτιν, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν στις 15-16 Ιουνίου, στο τέλος του πρώτου διεθνούς ταξιδιού του Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Λευκός Οίκος είχε στείλει τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στη Γενεύη αυτήν την εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του και να προλειάνει το έδαφος, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει την τελική τοποθεσία της συνάντησης, καθώς δεν έχουν ρυθμιστεί ακόμα όλες οι λεπτομέρειες.