Τον πρίγκιπα Γουίλιαμ ως επόμενο βασιλιά της χώρας προτιμά η πλειοψηφία των Βρετανών έναντι του πρίγκιπα Καρόλου, μολονότι ο τελευταίος προηγείται στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Ο επικοινωνιακός Δούκας του Κέιμπριτζ είναι δημοφιλέστερος (52%) από τον πατέρα του (20%) σύμφωνα με δημοσκόπηση των  Redfield & Winton για λογαριασμό του Newsweek και η θετική στάση των Βρετανών έναντι του Γουίλιαμ φθάνει μέχρι του σημείου που η κοινή γνώμη σε ποσοστό 58% θα ήθελε αυτός να διαδεχθεί την βασίλισσα Ελισάβετ όταν λήξει η βασιλεία της κι όχι ο πρίγκιπας της Ουαλίας (23% υπέρ του), ενώ το 19% δεν εξέφρασε κάποια προτίμηση.

Παρόμοια εικόνα είχαν καταγράψει και προηγούμενες σφυγμομετρήσεις στη Βρετανία, αλλά στη συγκεκριμένη η προτίμηση στο πρόσωπο του πρίγκιπα Γουίλιαμ φαίνεται ότι έχει ενισχυθεί τον τελευταίο μήνα, αφού σε δημοσκόπηση της Deltapoll στις αρχές Απριλίου - περίπου έναν μήνα μετά τη συνέντευξη βόμβα των Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρι, όπου μίλησαν για ρατσισμό στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας - το 47% είχε ταχθεί υπέρ της ανάρρησης του Δούκα του Κέιμπριτζ στο θρόνο, έναντι 27% που προτιμούσαν τον Κάρολο.
Ένας στους δύο Βρετανούς στρέφουν την πλάτη στη Μέγκαν Μαρκλ

Η νέα δημοσκόπηση δείχνει ακόμη ότι η πεποίθηση των Βρετανών για τη διατήρηση της μοναρχίας παραμένει ισχυρή στη χώρα. Στην ερώτηση αν θα υπάρχει μοναρχία στη χώρα όταν οι ίδιοι δεν θα βρίσκονται πλέον στη ζωή, τρεις στους τέσσερις Βρετανούς (76%) απάντησαν καταφατικά, το 6% απάντησε αρνητικά και το 12% δεν πήρε θέση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ απολαμβάνει της μεγαλύτερης δημοτικότητας σε σύγκριση με τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας με 68% θετικές γνώμες και 8% αρνητικές. Αναφορικά με τον πρίγκιπα Κάρολο το 44% τον βλέπει με θετικό μάτι, το 24% με αρνητικό. Από τους δύο γιους του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ προηγείται μακράν με 64% θετικές γνώμες (12% αρνητικές) έναντι του πρίγκιπα Χάρι (39% έχουν θετική γνώμη και 36% αρνητική), ενώ τα μαντάτα είναι δυσάρεστα για την Μέγκαν Μαρκλ καθώς σχεδόν ένας στους δύο Βρετανούς της γυρίζει την πλάτη (47% έχουν αρνητική γνώμη) και μόνον το 27% τη βλέπει θετικά.