Η Π.Ο. Πανεπιστημίου Πατρών της ΚΝΕ διοργανώνει εν όψει του Φοιτητικού Φεστιβάλ, πλούσια δραστηριότητα με πλήθος εκδηλώσεων, συσκέψεων και συζητήσεων για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ  από τα τέλη Μαΐου έως και 2 & 3 Ιουλίου.

Η δραστηριότητα ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαΐου με διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Παρισινή Κομμούνα.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

" Κοιτάξτε την Κομμούνα, αυτή ήταν η πραγματική δικτατορία του προλεταριάτου".

Με αυτά τα λόγια ο Ένγκελς περιέγραψε την πρώτη "έφοδο στον ουρανό" της εργατικής τάξης, ώστε να απαλλαγεί από την εκμετάλλευση των αστών.

150 χρόνια μετά, το καπιταλιστικό σύστημα αποδεικνύει καθημερινά ότι οι ανάγκες, τα όνειρα του λαού και της νεολαίας δεν μπορούν να χωρέσουν μέσα στα στενά του όρια, το ιστορικό μήνυμα της Κομμούνας του Παρισιού παραμένει επίκαιρο.

Η Π.Ο. Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ τιμά τις 72 μέρες ζωής της Κομμούνας με διήμερο εκδηλώσεων και έκθεση που έχουν επιμεληθεί οι Οργανώσεις.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στο διήμερο εκδηλώσεων στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Άστιγγος 77 & Μπιζανίου 1) που θα περιλαμβάνει:

Σάββατο 29 Μαΐου:

  • 18:00 Ξεναγήσεις στην έκθεση
  • 20:00 Μουσικό γλέντι

Κυριακή 30 Μαΐου:

  • 18:00 Ξεναγήσεις στην έκθεση
  • 19:30 Εκδήλωση με θέμα: «150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα. Εμπνεόμαστε -  Διδασκόμαστε -  Συνεχίζουμε» με ομιλητή τον Μπαμπανιώτη Δημήτρη, γραμματέα της Π.Ο. Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Γ.Π. Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στο διήμερο εκδηλώσεων θα υπάρχει και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με πλήθος κλασσικών αλλά και νέων εκδόσεων.