Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 22.651 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών της χώρας που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 3.562.135.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 417 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 74.480 νεκρούς μέχρι εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 358.472· εξ αυτών, 6.214 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων, που έχει αυξήσει κατακόρυφα την πίεση στο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση επέβαλε από το Σάββατο νέο lockdown μέχρι την 30ή Μαΐου. Οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία, οι αθλητικές και θρησκευτικές δραστηριότητες ανεστάλησαν· όλα τα εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη δόθηκε εντολή να κλείσουν.

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ανοσοποίησης, ως χθες είχαν χορηγηθεί 11,2 εκατ. δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τους νεότερους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.