Κι ενώ έχουμε φτάσει μια ανάσα πριν από την καλοκαιρινή σεζόν τα κορωνοπάρτι στα στέκια της νεολαίας της Πάτρας συνεχίζονται και ξεκινούν από τις 12.30 τα μεσάνυχτα και μετά.

Μετά από αυτό που στήθηκε το Σάββατο στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, την Κυριακή ακριβώς στο ίδιο μέρος της Πάτρας έγινε ένα ακόμα.

Μπορεί βέβαια αυτό της Κυριακής να μην είχε τόσο κόσμο, όσο είχε αυτό του Σαββάτου, όμως ούτε αποστάσεις υπήρχαν, ούτε και μάσκες.

Την ίδια ώρα η αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των συγκεντρώσεων των νεαρών στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, υπάρχει μία δυσκολία αρκετά σημαντική στην εφαρμογή του σχεδίου της για τις προληπτικές δράσεις με στόχο την αποφυγή των κορωνοπάρτι. 

Ο κόσμος στην Γεροκωστοπούλου υπάρχει αρκετά νωρίτερα από τις 12.30 στα καταστήματα της περιοχής και κατά συνέπεια αυτό κάνει αδύνατη την προληπτική δράση και παρουσία της αστυνομίας, πριν από αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις.

Θα πρέπει δηλαδή να παρέμβει κατά τη διάρκεια τους, με ότι ρίσκο μπορεί να υπάρχει σε αυτό, κάτι που δεν θέλει ασφαλώς ούτε και επιθυμεί το υπουργείο, αλλά και η κεντρική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αντίθετα, στις υπόλοιπες περιπτώσεις των κορωνοπάρτι, όπως για παράδειγμα σε αυτή της πλατείας της Παντάνασσας, το σχέδιο προληπτικής δράσης της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους είχε αποτέλεσμα αφού οι συγκεντρώσεις εκεί έπαυσαν. 

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μείνουν οι μεταμεσονύχτιες αυτές συγκεντρώσεις σε αυτά τα όρια και να μην επεκταθούν σε άλλα μέρη εκτός της Γεροκωστοπούλου.

Πάντως, στην εστίαση τρέμουν το σενάριο της διασποράς, εξαιτίας αυτών των συγκεντρώσεων που αποτελούν υγειονομικές βόμβες για τη δημόσια υγεία και ελπίζουν να μην αργήσει η στιγμή που θα αποφασιστεί η επέκταση του ωραρίου και η άρση της παύσης της μουσικής. Ελπίζοντας ότι έτσι θα παύσει το όλο φαινόμενο από εκεί και μετά.