Με προβλήματα ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν για το αεροδρόμιο του Αράξου, χωρίς όμως να έχει αυτό την ευθύνη και παρόλο που ο αερολιμένας είναι από κάθε πλευρά έτοιμος για την υποδοχή των τουριστών.

Μετά από τις ελλείψεις και κάποια κενά που εμφανίστηκαν με τα ραντάρ και σήματα που δέχονται τα αεροπλάνα για την ασφαλή προσγείωση στο αεροδρόμιο, προβλήματα που είναι να ξεπεραστούν μέχρι το τέλος του μήνα, πλέον υπάρχει και ένα ακόμα.  

Οι γιατροί που την περασμένη χρονιά έκαναν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο του Αράξου στους επισκέπτες που έφταναν από το εξωτερικό, φέτος δεν υπάρχουν.

Με βάση την ενημέρωση που έχουν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου οι γιατροί αυτοί που προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία και είναι στρατιωτικοί δεν μπορούν φέτος να έρθουν στο αεροδρόμιο αφού έχουν στελεχώσει το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.

Τι γίνεται όμως με το αεροδρόμιο του Αράξου πάνω στο οποίο στηρίζεται ο τουρισμός της Δυτικής Ελλάδας και δεκάδες ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της περιοχής, για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν;

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση από πλευράς του αεροδρομίου, στην Πολιτική Προστασία και περιμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα απάντηση, διαφορετικά θα επανέλθουν.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν τα αρμόδια υπουργεία στην πρόσληψη ιδιωτών ιατρών, με τη μορφή τρίμηνης ή και τετράμηνης σύμβασης.

Είναι πάντως ένα θέμα που θα πρέπει άμεσα να επιλυθεί για το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με νέους κανονισμούς οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δεν είναι απαραίτητοι σε μία πύλη εισόδου όπως το αεροδρόμιο του Αράξου, από τη στιγμή που υπάρχει το "πράσινο" διαβατήριο.

Το πράσινο διαβατήριο απαιτεί έτσι και αλλιώς πιστοποιητικό εμβολιασμού και ένα αρνητικό τεστ pcr που να έχει γίνει 72 ώρες πριν από το ταξίδι. 

Όμως η έλλειψη γιατρών δημιουργεί ζήτημα στο θέμα της συμπλήρωσης της πλατφόρμας της plf που έχει στο πλαίσιο της διαδικασίας της και κάποιους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται σε ένα μέρος του επιβατικού κοινού που καταφτάνει κάθε φορά στο αεροδρόμιο.

Άρα οι γιατροί είναι απαραίτητοι στο αεροδρόμιο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον κίνδυνο της διασποράς, αλλά και για την ασφάλεια των εργαζομένων του αεροδρομίου, των επιβατών και τον κόσμο που στη συνέχεια θα έρθει σε επαφή μαζί τους.