Ελάχιστα ήταν για ακόμα μία Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν στην Πάτρα.

Πάνω από το 90% των εμπορικών μαγαζιών της αχαϊκής πρωτεύουσας επέλεξαν να παραμείνουν με κατεβασμένα τα ρολά τους και να ακολουθήσουν την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας για να τηρήσουν την Κυριακάτικη αργία.

Τα μόνα μαγαζιά στην Πάτρα που ήταν ανοικτά την Κυριακή ήταν ορισμένα των αλυσίδων των πολυεθνικών, αλλά και σε αυτά η κίνηση ήταν ελάχιστη και δεν υπήρχε κόσμος.

Το καταναλωτικό κοινό της πόλης προτίμησε να ξοδέψει την Κυριακή του σε ώρες αναψυχής μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα και τους φίλους του, παρά να κάνει τα ψώνια του.

Άλλωστε το πρόβλημα για το κοινό και την αγορά έχει ίδιο παρονομαστή και δεν σχετίζεται αυτός ούτε με τις περισσότερες εργάσιμες ημέρες, ούτε με την επέκταση του ωραρίου.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την υποτονική κίνηση που υπάρχει στα καταστήματα, αλλά και με το περιορισμένο βαλάντιο που έχει ο κόσμος μετά την οικονομική και υγειονομική κρίση που συνεχίζεται, παρά την άρση του lockdown.

Κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου και η αγορά, πάνω από το οποίο αν θέλει η πολιτεία πραγματικά να βοηθήσει την μικρομεσαία επιχείρηση, θα πρέπει να σκύψει.

Μέχρι τώρα πάντως και παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων η κίνηση παραμένει σε χαμηλό επίπεδο και τα μηνύματα που έρχονται εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν για την αγορά, δεν είναι και τόσο ευχάριστα.