Απανωτές συναντήσεις με τα καρναβαλικά πληρώματα έχει προγραμματίσει ο δήμος της Πάτρας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η πρώτη συνάντηση είναι για την Δευτέρα 24 του μήνα (στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο) και σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί στην σχετική ανακοίνωση του Καρναβαλικού Οργανισμού το θέμα της συζήτησης θα αφορά τη λειτουργία χώρου προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία.

Μάλιστα, εισηγητής για το θέμα θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης. Όμως οι συναντήσεις με τα καρναβαλικά πληρώματα  δεν σταματούν εδώ.

Στο πρόγραμμα είναι να γίνει μία ακόμα για την Πέμπτη 3 Ιουνίου με θέμα τη «Στέγαση πληρωμάτων Πατρινού Καρναβαλιού», ενώ ακολουθούν άλλες δύο για την Πέμπτη 10 Ιουνίου και την Πέμπτη στις 17 του μηνός για τον σχεδιασμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2022.

Το ερώτημα είναι απλό: Από τη στιγμή που οι σχέσεις της ΚΕΔΗΠ με τα καρναβαλικά πληρώματα του πρώην ΑΣΟ, παραμένουν «παγωμένες», οι προσκλήσεις αυτές του δήμου τι νόημα μπορεί να έχουν;

Η ερμηνεία έχει ως εξής: Πρόκειται για μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής κατά πρώτο λόγο - και ύστερα της ΚΕΔΗΠ -  για να ριχθούν οι «γέφυρες»  και να υπάρξει μία νέα σελίδα στις σχέσεις του δήμου με τα καρναβαλικά πληρώματα.

Οι πληροφορίες μάλιστα συγκλίνουν προς αυτή την άποψη. Προ μηνών, λίγο μετά το τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού του κορωνοϊού, υπήρξε μία ανάλογη πρωτοβουλία από πλήρωμα που έχει μεγάλη ιστορία πίσω του και συγκεντρώνει την εκτίμηση των καρναβαλιστών προς αυτή την κατεύθυνση.

Της σύγκλισης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία αυτή έγινε και με τη συμμετοχή του Καρναβαλικού Κομιτάτου. Όμως η ανταπόκριση από την πλειοψηφία των καρναβαλικών πληρωμάτων, τουλάχιστον αυτών της πρώην ΑΣΟ, ήταν από μηδενική έως ελάχιστη.

Το σύνολο σχεδόν των καρναβαλικών πληρωμάτων που είχε έρθει σε ρήξη με τη ΚΕΔΗΠ δύσκολα θα αλλάξει στάση. Κατά συνέπεια οι προσκλήσεις αυτές, εκτός απρόοπτου, δύσκολα θα έχουν ανταπόκριση και συμμετοχή.

Όσο για τον σχεδιασμό του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, υπάρχει και εδώ ένα ερώτημα που ήδη έχει ξεκινήσει να συζητιέται. Θα έχουμε καρναβάλι το 2022 τουλάχιστον με την μορφή που το ξέραμε έως τώρα; Η απάντηση στην πορεία…