Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν πυροσβέστες και δέκα πολίτες όταν εγκλωβίστηκαν στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το Forecast Weather Greece, ακούγεται ένας πυροσβέστης στον ασύρματο να εξηγεί τι συνέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων. «Μας έχει κλείσει η φωτιά στο Χάνι», ακούγεται να λέει ο πυροσβέστης και να εξηγεί στη συνέχεια ότι μαζί με τους πυροσβέστες βρίσκονται και δύο πολίτες. «Έχουμε εγκλωβιστεί, έχουμε μπρος και πίσω φωτιά και έχω δέκα πολίτες μαζί μου», λέει συγκεκριμένα.

Στην περιγραφή του βίντεο εθελοντής πυροσβέστης αναφέρει:

«Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνίγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ένας πανικός. Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκείνες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο. Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττικαρχής δίνει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη.

Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακό. Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιώσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα. Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις».

Δείτε το βίντεο εδώ.