Αποφασισμένα είναι τα μέλη του εμπορικού συλλόγου και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους ούτε αυτή την Κυριακή.

Είναι η δεύτερη Κυριακή μετά από αυτή της 16ης Μαΐου όπου η κυβέρνηση αφήνει προαιρετικό το άνοιγμα των εμπορικών μαγαζιών, με τους συλλόγους και τους συνδικαλιστικούς φορείς να φωνάζουν ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο που θα φέρει την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Η αντίδραση των εμπόρων της Πάτρας στο άνοιγμα της Κυριακής έγινε και αιτία για την επίθεση που δέχτηκε δια μέσου τηλεοπτικού καναλιού ο εμπορικός σύλλογος από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. 

Συγκεκριμένα, συνομιλώντας ο κ. Γεωργιάδης με τον ειδικό γραμματέα του εμπορικού συλλόγου Τάσο Νικολακόπουλο, μίλησε για «κομμουνιστικά» διαγγέλματα που παρέσυραν τους εμπόρους και δεν τους άφησαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Η απάντηση βέβαια των εμπόρων έρχεται μέσα από τον αγώνα για την επιβίωση που κάνουν, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα είναι ένα βούτυρο στο ψωμί των πολυεθνικών, εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα μαγαζιά τους όπως υποστηρίζουν δεν έχουν κίνηση, τα πράγματα παρά τις προσφορές και τις καλές τιμές που έχουν στις βιτρίνες τους εξακολουθούν να είναι υποτονικά και η λύση σε όλα αυτά δεν μπορεί να προκύψει μέσα από το άνοιγμα των καταστημάτων τους την Κυριακή.

Την περασμένη Κυριακή το 90% των μαγαζιών της Πάτρας δεν άνοιξαν, ενώ τα ελάχιστα που λειτούργησαν, είχαν μία υποτονική κίνηση που τους ανάγκασε να κλείσουν από το μεσημέρι.

Όπως έλεγαν οι έμποροι ο λόγος που δεν άνοιξαν δεν είναι ότι αποφάσισαν να γίνουν ξαφνικά... κομμουνιστές, απλά γνώριζαν ότι δεν υπήρχε κίνηση και κάποια δυναμική στην αγορά που θα έδινε μία τονωτική ένεση.

Από την προηγούμενη Κυριακή μέχρι αυτή την Κυριακή δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου και αυτή τη φορά τα καταστήματα στην Πάτρα θα είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κλειστά.