Στις 8 και 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΕΑΝΑ.

Αυτό αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση που έγινε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, σε μια συνέλευση που ήταν η τελευταία του απερχόμενου συμβουλίου και είχε έναν απολογιστικό χαρακτήρα.

Πέρα από αυτό ήταν συναισθηματικά φορτισμένη και είχε μία έντονη συγκινησιακή πτυχή, καθώς ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και ένας άνθρωπος που ήταν για εφτά χρόνια στον φορέα, ο Σπύρος Στεργίου, ανακοίνωσε και επίσημα ότι παύει την ενασχόληση του με τα δρώμενα του συλλόγου και δεν βάζει εκ νέου θητεία.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του απερχόμενου προέδρου, προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, κάτι που όμως δεν κατάφεραν.

Ο κ. Στεργίου στην ομιλία του στάθηκε κυρίως στον αγώνα που δόθηκε από πλευράς ΣΚΕΑΝΑ για την πτώση του ΦΠΑ, ένας αγώνας που στέφτηκε με επιτυχία ύστερα από κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, αλλά και στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον κλάδο να είναι κλειστός, αλλά να παίρνει σημαντικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο.

Πάντως, η συνέλευση δεν είχε τόσο κόσμο, έγινε κυρίως μεταξύ μιας ομάδας που αποτέλεσε τον πυρήνα της απερχόμενης διοίκησης, κάτι που οφείλεται και στην ώρα που πραγματοποιήθηκε (12 το μεσημέρι).

Πλέον μετά και τη γενική συνέλευση ο ΣΚΕΑΝΑ μπαίνει στην τελική ευθεία των αρχαιρεσιών. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων που καλούνται να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους έως και δύο μέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.