Η Ελένη Ράντου είναι μια κατηγορία από μόνη της για όλα όσα έχει κάνει-καταφέρει-αγγίξει.

Η ηθοποιός μίλησε για το αν υπήρξαν δύσκολες στιγμές στην μεγάλη πορεία που έχει διαγράψει, αν μπήκε ποτέ στο δίλημμα καριέρα ή οικογένεια, ενώ αποκάλυψε αν είναι καταπιεστική μαμά.

Υπήρξαν δύσκολες στιγμές και συνεργασίες σε αυτήν τη μεγάλη πορεία που έχετε διαγράψει;

Ναι, βέβαια. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Έχουν ξεκινήσει συνεργασίες που έχουν διακοπεί. Έχω νιώσει πολλές φορές και αμηχανία και δυσφορία. Αλλά η σεζόν κρατάει μόνο κάποιους μήνες, οπότε δεν το επαναλαμβάνεις.

Τι θα συμβουλεύατε τη νέα γενιά ηθοποιών;

Να μη φοβάται να αγαπήσει και να αφοσιωθεί σε αυτήν τη δουλειά. Αυτή αλλά και κάθε δουλειά ό,τι δίνεις σου επιστρέφει. Ας μάθει όμως κανείς ία όρια ίου πριν την κάνει. Ας διαβάσει πολύ και ας ψαχτεί πολύ. Χρειάζεται μια σοβαρή δουλειά με τον εαυτό σου για να μην τραυματιστείς, μια σοβαρή αυτογνωσία για να μπορέσεις να ανταποκριθείς και στους ρόλους και στη διαδικασία της υποκριτικής.

Εκτός από τη μεγάλη επαγγελματική επιτυχία που έχετε βιώσει και βιώνετε, είστε από τις επώνυμες που κατάφεραν να ισορροπούν ανάμεσα σε δουλειά και προσωπική-οικογενειακή γαλήνη. Ήταν δύσκολο αυτό το εγχείρημα στο πέρας των χρόνων;

Ήμουν τυχερή. Συναντήθηκα με τους σωστούς ανθρώπους.

Μπήκατε ποτέ στο δίλημμα, καριέρα ή οικογένεια;

Όχι. Πάντα πίστευα ότι έχω ανάγκη και ία δύο για να ισορροπώ.

Ούσα και μητέρα, είστε από τις μαμάδες τις καταπιεστικές, που λένε, για παράδειγμα, «ζακέτα να πάρεις»;

Έχω κάνει και πιο τρελά πράγματα για την κόρη μου. Την έχω συνοδεύσει από απόσταση και στην πρώτη της διαδήλωση. Και της πήγαινα νερό σε περίπτωση που ιδρώσει!

Πώς τα πάτε με τον χρόνο που κυλά; Σας αγχώνει το ότι μεγαλώνετε;

Στο θέατρο ο χρόνος μόνο θετικά λειτουργεί. Ωριμάζεις, μαθαίνεις την αξία της παύσης, της συμπύκνωσης, την αξία ότι το λιγότερο είναι περισσότερο, κάθε ρυτίδα, κάθε χαραγματιά είναι στοιχείο ερμηνείας... Αν η τηλεόραση και γενικά η εικόνα ήταν η επιλογή μου, τότε μάλλον θα έτρεχα για πλαστικές.

Τι θέλετε να κάνετε που ακόμη δεν έχετε μπορέσει-καταφέρει;

Την επόμενη υπέρβαση που θα ξεπεράσει τις προηγούμενες.

Κλείνοντας τα μάτια, ποια ευχή θα κάνατε;

Να είμαστε καλά εγώ και οι αγαπημένοι μου. Όλα τα υπόλοιπα κανονίζονται, είπε στο Τύπος TV.