Η Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Άλλη μια φορά ασκήθηκε δριμεία κριτική από τον εκπρόσωπό της Ώρα Πατρών στον Kοινωνικό Οργανισμό, Γρ. Μαρκέτο, για τις απευθείας αναθέσεις. Δήλωσε ότι καταψηφίζει από θέση αρχής οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση γίνεται στον Οργανισμό αλλά και στον Δήμο.

Κάθε πατρινός επιχειρηματίας, τεχνίτης, έμπορος δικαιούται να μετέχει στον κύκλο εργασιών του Δήμου και όχι να δίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες δημιουργώντας ερωτήματα και υποψίες για εξυπηρέτηση ημετέρων (λέμε όχι στα ραντεβού της Δημοτικής Αρχής που δίνει για το 2023).

Με απευθείας ανάθεση δόθηκαν η συντήρηση των λεβητοστασίων και η συντήρηση συστήματοςεξαερισμού. Χρήζει απάντησης από τη δημοτική αρχή πως την πρακτική των απευθείας αναθέσεων που καταδίκαζε μετά βδελυγμίας την εφαρμόζει κατά γράμμα και με ιδιαίτερο ζήλο.

Υπερψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για φιλοξενια ατόμων στους δύο κενούς ορόφους της Δομής Αστέγων, όταν αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα στέγης ή προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε διάφορες δομές (κατασκηνώσεις,αθλήματα) γιατί προέχει το γενικό καλό και η αλληλέγγυα εικόνα της πόληςμας (υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη πρόταση που είχε κάνει η δημοτική αρχή ήταν να στεγαστούν εκεί οι παρατάξεις διαφωνήσαμε έντονα).Εκφράσαμε όμως, έντονο προβληματισμό γιατί η δραστηριότητα αυτή θα υπάγεται απευθείας στο γραφείο του Δημάρχου και όχι στον Κοινωνικό Οργανισμό που ανήκει η δομή;

Ο συγκεντρωτισμός βρίσκει την ''ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ'' κάθετα αντίθετη. Τέλος η λειτουργία του παιδικού σταθμού της Μανιακίου θα βοηθήσει την φιλοξενία παιδιών της πόλης μας και θα δώσει σημαντική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης δομών.Οπως είναι γνωστό το κτίριο της Μανιακίου είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και με ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Οικονομίας Τρύφωνα Αλεξιάδη κατάφερε μετά επίπονες και δύσκολες διαπραγματεύσεις να το αποσπάσει από το ΤΑΙΠΕΔ και να το παραδώσει στον Δήμο Πατρέων για να γίνει ο παιδικός σταθμός".