Ο νικητής της του μουσικού διαγωνισμού στο Τελ Αβίβ, Ντάνκαν Λόρενς, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να χάσει την καθιερωμένη εμφάνιση στον τελικό της Eurovision 2021, το Σάββατο.

Ο Ολλανδός εμφάνισε ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας χώρας και έπειτα από διαγνωστικό τεστ, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιβάλλουν απομόνωση επτά ημερών, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα τον δούμε να τραγουδά ζωντανά στον τελικό της Eurovision 2021.

Τη Δευτέρα, ο Ντάνκαν Λόρενς υπεβλήθη σε τεστ προκειμένου να τραγουδήσει στην έναρξη του ημιτελικού τόσο στις πρόβες, όσο και το βράδυ της Τρίτης από το Ahoy Arena. Εκείνο τεστ είχε βγει αρνητικό και έτσι του επετράπη να συμμετάσχει στη σκηνή της Eurovision 2021.

«Ο Ντάνγκαν είναι απογοητευμένος, καθώς ανέμενε δύο χρόνια για αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ωστόσο που θα βρίσκεται στον τελικό του Σαββάτου» δήλωσε ο μάνατζέρ του. Όπως έγινε γνωστό θα παρουσιαστεί κάποιο βίντεο του νικητή της Eurovision.