Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από το επίπεδο νησί που είναι όλο παραλία και θυμίζει εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού. Αναφερόμαστε στο “νησάκι του Σικελιανού” ή Άγιος Νικόλαος, στην είσοδο της Λευκάδας. Πρόκειται για έναν τόπο παραδεισένιο, με ρηχά τιρκουάζ νερά, προστατευμένο από τους ισχυρούς ανέμους και περιβαλλόμενο από μια απέραντη παραλία, με ελάχιστη βλάστηση. Αυτόν τον παραδεισένιο τόπο λάτρεψε η Εύα, γυναίκα του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού και ήθελε να το αγοράσει, χωρίς επιτυχία.

Πάνω σ’ αυτόν τον εξωτικό προορισμό με τους ευωδιαστούς «κρίνους της Εύας» έζησαν ο Άγγελος Σικελιανός, η γυναίκα του και το παιδί τους Γλαύκος, με μόνη παρέα τους φίλους τους, τους αγνούς ψαράδες, με τους οποίους άρεσε στον Άγγελο Σικελιανό να συζητά και να μοιράζεται εμπειρίες. Σ’ αυτό το νησάκι, ο Άγγελος Σικελιανός, κάτω από το γαλήνιο βλέμμα του Αγίου Νικολάου, εμπνεύστηκε και συνέγραψε με ασυγκράτητη έμπνευση τις μεγάλες του ποιητικές συλλογές. Το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει πάνω στο νησί είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Έ

νας παράδεισος για τον ποιητή μας, Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος ακόμη και σήμερα μαγεύει τον επισκέπτη με την ιδιαίτερη μορφολογία του που θυμίζει Ταϊλάνδη, Μαλδίβες και άλλους εξωτικούς προορισμούς. Απολαύστε την πτήση!


ΝΗΣΑΚΙ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ), ΣΥΝΟΡΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ. SIKELIANOS ISLET, GREECE.

Βίντεο: Κώστας Γκέρτζος