Η Βίκυ Βολιώτη βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το κίνημα #metoo και τις μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος.

«Αυτή η ιστορία είναι πολύ σοβαρή, ευαίσθητη. Εγώ τη βίωσα πολύ ιδιαίτερα. Θεωρώ άξιο θαυμασμού το ότι βγήκαν άνθρωποι και μίλησαν για όσα τους συνέβησαν. Αρχής γενομένης της Σοφίας Μπεκατώρου. Θαυμάζω το θάρρος. Χρειάζεται γενναιότητα. Πολλές γυναίκες που μίλησαν είναι φίλες μου και είμαι περήφανη για αυτές, που βρήκαν το θάρρος να αρθρώσουν τον λόγο που της πονούσε.

Ως κοινωνία πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους με σεβασμό και να τους ακούσουμε προσεκτικά. Δεν σταθήκαμε αντάξιοι των θυμάτων. Πολλοί γύρω μιλήσαμε πολύ. Κάναμε φασαρία οι γύρω – γύρω. Τα θύματα έχασαν τη δύναμή τους και εμείς κάναμε μπούγιο γύρω – γύρω. Ομολογώ ότι περνάω πένθος γι αυτό που έγινε στον χώρο μου.

Ξέρω ότι δεν συμβαίνει μόνο στον χώρο μου και ότι υπάρχουν και θαυμάσιοι άνθρωποι. Όμως εγώ πενθώ γι’ αυτό που έγινε. Γι αυτά καθαυτά τα γεγονότα και για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον χώρο. Ήταν άσχημο αυτό που συνέβη από ένα σημείο και μετά…

Αισθανόμουν ότι οι άνθρωποι που δεν έχουμε ζήσει κάποια τέτοια στιγμή κάναμε περισσότερο σαματά από ό,τι μας αναλογούσε. Βγήκαμε στο προσκήνιο περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Πήραμε χώρο από τους ανθρώπους που έπρεπε να μιλήσουν. Φοβάμαι ότι μπορεί να δημιουργήθηκε τόσος πανικός που κάποιοι φοβήθηκαν από τον τόσο ντόρο να βγουν να μιλήσουν.»

«Κάποια στιγμή τρόμαξα από αυτό που έγινε. Βγήκε πολλή βία, πολύ σκοτάδι. Ελπίζω, θέλω να ελπίζω ότι μετά από αυτή την αρχή που έγινε, να σπάσει το απόστημα, που υπήρχε. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους υπάρχει βία και κακοποίηση και είναι κρίμα να φοβάσαι να πας τη δουλειά σου. Πρέπει να μπορούμε να πάμε στην δουλειά μας ελεύθεροι», πρόσθεσε.