Νέα επιστολή του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ π. Υπουργού Νίκου Νικολόπουλου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Αγαπητέ Κυριάκο,

Στη σημερινή επιστολή μου θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.Γιατί τα θέματά της είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να έχεις χρόνο να απαντήσεις .

Πρώτο θέμα της είναι η παραίτηση από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του διακεκριμένου, επι χρόνια ηγέτη του δικηγορικού κόσμου της Ηλείας, πρώην Υπουργού Πολιτισμού επι Νέας Δημοκρατίας  και βουλευτή Κώστα Τζαβάρα.

Είναι ο νομομαθής, ο οποίος ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ είχε κάνει λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το ανέβασε σε πολλά δις ευρώ και είχε μιλήσει δημόσια για μεγάλης έκτασης διαφθοράς και στα δυο, τότε μεγάλα κόμματα, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Είναι αδελφός του διακεκριμένου στελέχους της Δικαιοσύνης, της Ανώτατης Δικαστικής Λειτουργού κ. Αγγελικής Τζαβάρα.

Για τον Κώστα και την Αγγελική Τζαβάρα είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ ο Γιάννης Ντάσκας στο Ntaskaspress με τον εξής τίτλο:

“ΣΟΚ από τον Αρειο Πάγο για το Βατοπέδι μετά 17 χρόνια! Απόφαση- εθνικός ύμνος ...Το εθνικό διαμέτρημα της πολιτικο-δικαστικής οικογένειας Τζαβάρα και δικαστών που στάθηκαν όρθιοι» (26 Αυγούστου, 2020 )

Κυριάκο, αλήθεια πως τα κατάφερες και οδήγησες τον Κώστα Τζαβάρα στην αποχωρηση από τα έδρανα της Βουλής (και απο την πολιτική φυσικά) πριν καν συμπληρώσεις δυο χρόνια στην κυβέρνηση;

Αυτή ήταν η κανονικότητα που υποσχέθηκες με τον Άδωνη δίπλα σου;

Ο Κώστας Τζαβάρας μιλούσε συχνά για τη διαφθορά και στη Νέα Δημοκρατία και γιαυτό σε ρωτώ ευθέως:

  • Τι γνωρίζεις για νυν υπουργούς (πληθυντικός αριθμός) της κυβέρνησής σου,οι οποίοι με μπροστινούς συγγενείς και φίλους ετοιμάζουν εταιρείες start up και εξωχώριες με τις οποίες θα πάρουν μέρος στην διεκδίκηση τεραστίων ποσών από τον πακτωλό χρημάτων που θα διατεθούν από την ευρώπη μέσω των διαφόρων Ταμείων της;
  • Μελέτησες την προχθεσινή  μηνυτήρια αναφορά Βουλευτων της Αντιπολίτευσης στη Δικαιοσύνη όπου καταγγέλει την κακουργηματική απιστία κυβερνητικού στελέχους σου;

Το κυβερνητικό σου στέλεχος δήλωσε αυτό που περιμέναμε. Ότι είναι άψογη σε όλα. 

Αλλά, όπως θυμάσαι από την εποχή που ήμουν γραμματέας Τεκμηρίωσης Σκανδάλων στη Νέα Δημοκρατία πάγια θέση μας ήταν να περιμένουμε τι θα πει η Δικαιοσύνη, αλλά να φροντίζουμε να είναι πλήρεις οι δικογραφίες και να μην μας αρκούν οι διαβεβαιώσεις των στελεχών.

 Άλλωστε τα βλέπεις με τον «Μπαφάδωνη».

Τον αντιπρόεδρο. Έλεγε προεκλογικά ότι πρέπει να κρεμάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καρανίκα, γιατί κάνουν επενδύσεις σε “Μπάφο”,δηλαδή κάνναβη(φαρμακευτική ντεεε….) και ότι σε ένα μήνα απο την άνοδο στην εξουσία θα δουλεύουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό και θα ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίες.

Ο «Μπαφάδωνης» ζητεί συγνώμη απο τον Καρανίκα και προχωρούν μαζί ως μόνη επένδυση ως τώρα τον “μπάφο” σε συνεργασία με μια οικογένεια που προτίμησε τον μπάφο και έχασε φίλους της.

Κυριακο, η προχθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (14/5 σελ 29),του αγαπημένου σου Αλαφούζου έγραφε ότι στο Ελληνικό θα προχωρήσει το Καζίνο. ΘΑ, ΘΑ. ΘΑ. ΘΑ…

Πέρασαν δυο χρόνια και μόνο υποσχέσεις.

Ήχος απο μπουλντόζα πουθενά.

Αν δεν ήξερες ότι είναι δύσκολο(που ήξερες…)γιατί μας κορόϊδευες ότι και ξέρεις και θα προχωρήσεις στην επένδυση και σε χιλιάδες θέσεις εργασίας;

Είπα «μπαφάδωνης» και θυμήθηκα τις ειρωνείες του Αντιπροέδρου σου στις τηλεοράσεις για σένα.

Κυριάκο μου εσένα χλεύαζε σαν ΚΑΨΕΡΟΥΛΗ γιατί έβγαζες προς τα έξω ψεύτικη εικόνα και στοιχεία. Έβγαινες κάτι σαν φτωχός.

Και ξεραμένος ο ΜΠΑΦΑΔΩΝΗΣ στα γέλια σε ειρωνευόταν να σου δώσει το δικο του αυτοκίνητο για να κινείσαι… εσυ ο άπορος...

Ηξερε κάτι που δεν ξέρουμε και το εξετίμησες και τον έκανες Αντιπρόεδρο;

Όμως το θέμα είναι σοβαρό.

Κυριάκο , οι πάντες ξέρουν ότι έχεις μεγάλη περιουσία και δεν αναφέρομαι στη βίλα σου εκεί κοντά στο Χριστοφοράκο και εκείνο το άλλο στέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ που δεν το θυμάμαι και το όνομά του αρχίζει απο Δέλτα.

Σοβαρό έκανε το θέμα που σου αναφέρω ο Μάριο Ντράγκι.

Δήλωσε προχθές ότι παραιτήθηκε απο ολόκληρο το μισθό του ως πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Δηλαδή τα 115 χιλιάρικα συν μπόνους το χρόνο.

Κυριακο, Πρωθυπουργέ της Ελλάδας που φτωχοποίησαν εσείς οι ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΤ...

 Σε παρακαλώ κάνε το ίδιο.

Κυριάκο εάν και εσύ αγαπάς τη Πατριδα και το λαό  όσο και ο Ιταλός ομόλογος σου και ομοτεχνος σου, παραιτήσου άμεσα απο το μισθό της πρωθυπουργίας.

Δεν έχεις καμία απολύτως ανάγκη.

Αν δεν θέλεις(που δε θέλεις)πρωθυπουργία χωρίς μισθό και μπόνους παραιτήσου και αν δεν βρίσκεις άλλο πρόθυμο έρχομαι εγώ χωρίς να παίρνω ούτε ευρώ.

Παραπονούμενοι θα μείνουν μόνο ο Μπαφάδωνης και ο Καρανίκας, γιατί σε αυτή την “επένδυση”δεν θα δώσω προτεραιότητα και ας χτυπιέται στο πεζοδρόμιο ακόμα και ο πρύτανης της Ιατρικής….Να βρεί άλλα φάρμακα…

Γιατί δίπλα στις μπαφοκαλλιέργειες του “Λευκού κολλάρου” οι στρατιές του Κορυδαλλού θα φτιάξουν πολύ περισσότερες “μαύρες” με τα στραβά μάτια του διεφθαρμένου μηχανισμού σου… του επονομαζόμενου και ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ...

Κυριακο καθώς τέλειωνα την επιστολή είπα να τηλεφωνήσω στον Γιάννη Ντάσκα να συνεννοηθούμε για την τηλεοπτική εκπομπή που κάνουμε « ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;».

Τον ρώτησα ,λοιπον,αν άκουσε τίποτα για υπουργούς σου που κάνουν ετοιμασίες για εταιρείες με συγγενείς για τον πακτωλό.Εκπληκτος τον άκουσα να μου λέει ότι άκουσε και κυκλοφορούν ανατριχιαστικές πληροφορίες για κάποιους υπουργούς σου.

Του είπα να μου πει κανένα όνομα και μου είπε ότι ήταν απασχολημένος με τον θάνατο μιας Δικαστίνας ,την οποία είχε σε μεγάλη εκτίμηση.

Πέθανε Κυριάκο, η Σταυρούλα η Δημητρίου μου είπε ο Γιάννης Ντάσκας και μου πρόσθεσε τα εξής απίστευτα:

Η Σταυρούλα η Δημητρίου ήταν η δικαστίνα που δίκασε το μεγάλο “φάγωμα” του Κώστα Mητσοτάκη με τον Κώστα Λαλιώτη για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ-ΜΑYO-Χοχτιφ.

Το 2000 περίπου ο Κώστας Λαλιώτης και η “Ελευθεροτυπία” είχαν δημόσια κατηγορήσει τον Κ. Μητσοτάκη, ότι μέσω της λιβεριανής off shore MAYO, πήρε χρήματα για να ευνοήσει την γερμανική Χόχτιφ και τη ΖΗΜΕΝΣ στην κατασκευή του αεροδρομίου ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Μαλλιοτραβήχτηκαν δημόσια οι δυό τους και το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε έρευνα και την ανέθεσε σε εισαγγελέα της υπηρεσίας του.

 Τις αγωγές που έκαναν εναντίον αλλήλων για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση ο Κ. Μητσοτάκης και ο Κώστας Λαλιώτης ανέλαβε να δικάσει η Σταυρούλα Δημητρίου.(Στις φωτογραφίες πάνω.)

Τους καταδίκασε και τους δυο και βαρύτερα τον Κώστα Λαλιώτη, διότι δεν απέδειξε ότι ο Κώστας Μητσοτάκης πήρε ο ίδιος χρήματα μέσω αυτής της εταιρείας.

Ο Κώστας Λαλιώτης δήλωσε ότι δεν έγινε σοβαρή έρευνα και δεν άνοιξαν οι λογαριασμοί και πάντως επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη της εταιρείας αυτής απο τη Λιβερία,της ΜΑΥΟ.

Ο Κ. Μητσοτάκης το 2009 έβγαλε σε πλειστηριασμό και ακίνητο του Λαλιώτη για να πάρει το επιπλέον ποσό, αφού είπαμε ότι ο Κώστας Λαλιώτης καταδικάστηκε σε μεγαλύτερη αποζημίωση και υπήρχε διαφορά.

Εξεπλάγην όταν ο Γιάννης Ντάσκας μου είπε ότι απο τους τρεις δικαστικούς λειτουργούς που ανέλαβαν αυτή την υπόθεση μόνο ένας ζει και μάλιστα οδηγείται στο ειδικό δικαστήριο.

Ο Δ. Παπαγγελλόπουλος.

 

Ο Σωτήρης Μπάγιας, τότε προϊστάμενος που διέταξε την έρευνα και την ανέθεσε  στον Δ. Παπαγγελλόπουλο πέθανε.

Η δικαστική λειτουργός συζυγός του δεν θεώρησε τυχαίο και φυσιολογικό το θανατό του, πέθανε αργότερα και εκείνη και η επιστήμη θεώρησε ότι ο Σ.Μπάγιας πέθανε απο σπάνια μόλυνση.

Προχθές πέθανε και η Σταυρούλα Δημητρίου που είχε δικάσει αυτή την υπόθεση και έβγαλε εκείνη τη σολομώντεια απόφαση.

Δεν υπαινίσσομαι τίποτα Κυριάκο μου.

Όλοι οι θάνατοι φυσιολογικοί είναι.

Άλλωστε όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα που θα ορίσει ο Θεός.

Τα γεγονότα μου είπε και τα καταγράφω για να παραστείς στην εξόδιο ακολουθία της Σταυρούλας...

Όσο να΄ναι μια υποχρέωση την έχεις περισσότερο από όλους τους άλλους πολιτικούς καθώς η απόφαση αυτή θεωρήθηκε δίκαιη και δεν την κλόνισε κανένα ανώτερο δικαστήριο…

Χαιρετώ τον μουσαφίρη στη παράταξη μας !!! τη παράταξη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με την ευχή καλό κατευόδιο ...

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ