Πρόωρη λήξη της σχολικής περιόδου για την Γ’ Λυκείου;

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», πρόκειται για ένα σενάριο που εξετάζεται  και που κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο τις επόμενες ημέρες.

Χαρακτηριστικό είναι τα άδεια τμήματα που καταγράφονται στο λύκειο και ειδικότερα στη γ΄ τάξη. Φαινόμενο όχι άγνωστο καθώς είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή που πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων τα λυκειακά τμήματα να αδειάζουν.

Φέτος υπάρχει και ο επιπρόσθετος λόγος της πιθανής μόλυνσης από τον κορωνοϊό οπότε αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μάλιστα τις ανησυχίες τους και τους φόβους τους, τους έχουν καταθέσει και στη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Κι αυτός είναι ένας λόγος που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο της αναστολής των διαζώσης μαθημάτων νωρίτερα από την 11η Ιουνίου που αρχικά είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί. 

Κατά τα άλλα η  εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, κύλησε ομαλά με τις σχολικές κοινότητες να έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

«Το σελφ τεστ λειτουργεί αποτελεσματικά κι έτσι η πλειοψηφία των σχολικών μας τμημάτων είναι σε πλήρη λειτουργία. Υπάρχουν βέβαια και κάποια τμήματα που κάνουν εξ αποστάσεως μάθημα λόγω εντοπισμού κρουσμάτων αλλά στο γενικό σύνολο αυτά είναι λίγα. Γενικά έχουμε μία καλή λειτουργική εικόνα των σχολείων μας» μας είπε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Βέβαια συνεχίζονται οι έγγραφες και προφορικές διαμαρτυρίες από γονείς, προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, για τα σελφ τεστ με την επισήμανση ότι πρόκειται για ιατρική πράξη. Κάτι που επιβαρύνει, όπως μας ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, το ίδιο δύσκολο και επιβαρυμένο έργο των διευθυντών. 

«Πέραν της φροντίδας μας για την καθημερινή ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, την περίοδο αυτή εστιάζουμε στην οργάνωση της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ετοιμάζουμε εξεταστικά κέντρα, βαθμολογικά, εξεταστικές επιτροπές και όλα αυτά ώστε οι μαθητές μας να προσέλθουν και απρόσκοπτα να καθίσουν στα εξεταστικά θρανία. Η πανδημία μάς προκαλεί δυσκολίες αλλά προετοιμαζόμαστε για όλα» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.  

Πηγή: Πελοπόννησος