Οι εξελίξεις τρέχουν στην εστίαση και μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του Σπύρου Στεργίου να μην συμμετάσχει πλέον ενεργά στα διοικητικά δρώμενα του ΣΚΕΑΝΑ, μη βάζοντας υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες στις 8 Ιουνίου, το μεγάλο ερωτηματικό είναι η επόμενη μέρα.

Πάνω σε αυτό το ερωτηματικό ο βασικός γρίφος είναι το τι θα κάνουν τα μέλη της estiasipatras που αποσχίστηκαν τους περασμένους μήνες από τον ΣΚΕΑΝΑ, προχωρώντας τις διαδικασίες εκείνες για να δημιουργήσουν τη δική τους κίνηση.

Διαδικασίες όμως που εξαιτίας της πανδημίας ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού ο φορέας δεν έχει λάβει επίσημη μορφή με την αίτηση στο Πρωτοδικείο Πατρών να εκκρεμεί.

Παράλληλα, δεν έχουν γίνει οι διαγραφές από τα μητρώα του συλλόγου των 80 με 100 μελών που ήταν να αποσχιστούν από τον ΣΚΕΑΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η estiasipatras θα δώσει το παρών στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.  Εκεί θα φανούν πολλά. Πριν από τη συνέλευση τα μέλη της δεν θέλησαν να πάρουν κάποια θέση στο όλο θέμα.

Από την άλλη μεριά  ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, μπορεί να μην κατέβει εκ νέου υποψήφιος, όμως, είναι σίγουρο ότι θα στηρίξει άτομα που έμειναν στον σύλλογο και τον είχαν στηρίξει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει από αυτό το… στρατόπεδο είναι ποιοι από τους υποψηφίους που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχουν στα δρώμενα του συλλόγου, έχουν την πρόθεση και τη θέληση για να μπουν μπροστάρηδες και επικεφαλής.

Το μεγάλο ζητούμενο, όμως, για τον φορέα είναι μαζί με τους παλιούς να δοθεί χώρος σε νέα άτομα που έχουν τη διάθεση, αλλά και τις ικανότητες για να προσφέρουν. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 8 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές θα γίνουν αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις.