Από τις δυο στάσεις που ξεκίνησε το 2011, ο Προαστιακός έφτασε πλέον με την επέκταση του στην Κάτω Αχαΐα τις 16, καλύπτοντας μια απόσταση 32 χιλιομέτρων.

Στον ΟΣΕ είναι αρκετά περήφανοι για αυτό το επίτευγμα και χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του προϊστάμενου του Οργανισμού στην Πάτρα, Χρήστου Οικονόμου που αναφέρει τα εξής:

«Τι άλλο εκτός από περήφανος μπορεί να αισθάνεται ένας σιδηροδρομικός όταν ξεκίνησε ένα εγχείρημα με 2 στάσεις το 2011 και μετά από αγώνα μόχθο πείσμα εμπιστοσύνη με τους συναδέλφους του κατάφερε να δει το πλέον μοναδικό εγχείρημα στην Ελλάδα να αυξάνει τα όρια του σε 16 στάσεις και να εξυπηρετεί ως αστικό μετρό μια πόλη από Αγ. Βασίλειο ως την Κ. Αχαΐα (32 χιλιόμετρα)..

Μηχανικοί τεχνίτες μηχανοδηγοί σταθμάρχες όλοι ένα... Το οραματιστήκαμε, ο κόσμος της Αχαΐας το αγκάλιασε, και με τη απαραίτητη και αυτούσια συνδρομή πολλών (Θεοφανόπουλος, Κατσιφάρας, Θεοχάρης, Κοτταράς, Πατέρας, Φαρμάκης, Μπονάνος, Σπηλιόπουλος, Αλεξόπουλος, Μυλωνάς, Νικολάου, Λοτσάρης, Τσαλίδης κλπ) το θέσαμε σε λειτουργία...

ΟΣΕ = εκτέλεση αναπτυξιακών έργων υποδομής.

Προαστιακός Πάτρας= Ένα πρότυπο για την κοινωνία μας!».