Αλλάζει η είσοδος του Αγρινίου με την διπλή παρέμβαση που υλοποιούν ταυτόχρονα Περιφέρεια και δήμος Αγρινίου, στην εθνική οδό και από την γέφυρα της Ερμίτσας, μέχρι τον κόμβο Τσίγκα (Intersport).

Το μεγαλύτερο από τα δυο έργα, αυτό της Περιφέρειας (ξεκινά από τον κόμβο ΚΤΕΛ), μπαίνει σε φάση υλοποίησης και δημιουργεί νέα δεδομένα σε επίπεδο ασφαλείας, προσβασιμότητας κλπ

Όπως ανακοινώθηκε, το έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού, τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα, επισκευή – αντικατάσταση φωτεινών σηματοδοτών και ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης, μπροστά από το νέο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ (αρχή του έργου) θα γίνει κατασκευή του κόμβου εισόδου-εξόδου στο σταθμό, ενώ επί της Αγρινίου – Καρπενησίου, προβλέπεται τοπική επέμβαση αποκατάστασης παροχέτευσης ομβρίων.

Να σημειωθεί πως η σημαντική αυτή παρέμβαση προβλέπει δυο ακόμη κυκλικούς κόμβους, σε σημεία εξαιρετικά επικίνδυνα, που έχουν επισημανθεί εδώ και χρόνια. Ο ένας θα κατασκευαστεί στο νοσοκομείο και ο δεύτερος στον κόμβο του Παναιτωλίου. 

Ο κυκλικός κόμβος στο Παναιτώλιο δεν περιλαμβάνονταν στην αρχικό σχεδιασμό, όμως η περιφερειακή αρχή αντιλαμβανόμενη τη σημασία του έργου και με δεδομένες τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν για το συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού, εδώ και πολλά χρόνια, αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες μελέτες και να προετοιμαστεί ώστε στην εργολαβία της εισόδου της πόλης του Αγρινίου, να συμπεριληφθεί και ο συγκεκριμένος κόμβος. 

Το agriniopress.gr, εξασφάλισε και παρουσιάζει τα φωτορεαλιστικά με τις απεικονίσεις των κόμβων που θα δημιουργηθούν στο νοσοκομείο και το ΚΤΕΛ. 


Κόμβος ΚΤΕΛ

Κόμβος ΚΤΕΛ


Κόμβος ΚΤΕΛ

Κόμβος ΚΤΕΛ


Κόμβος Νοσοκομείο

Κόμβος Νοσοκομείο