Να αναλάβουν την επιμέλεια του 2,5 ετών παιδιού που έμεινε χωρίς μητέρα μετά το φονικό στη Μακρινίτσα, ο παππούς και η γιαγιά, πρότεινε η Εισαγγελία Ανηλίκων προς το Πρωτοδικείο Βόλου, ώστε το αγόρι να μεγαλώσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο σημειώθηκε στη Μακρινίτσα του Πηλίου στις 5 Απριλίου, όταν ο πατέρας του παιδιού σκότωσε την 28χρονη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού, καθώς και τον 30χρονο αδελφό της, μπροστά στα μάτια της μητέρας τους.

Μετά την τραγωδία, ο 32χρονος δράστης συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ με παραγγελία της Εισαγγελίας διενεργήθηκε κοινωνική έρευνα, η οποία κατέληξε στην πρότασή της να αναλάβουν οριστικά την επιμέλεια του παιδιού οι γονείς της δολοφονημένης μητέρας του, με παράλληλη αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού από τον πατέρα του.

Το Πρωτοδικείο Βόλου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται να συνεδριάσει και να αποφασίσει την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στον παππού και τη γιαγιά του, γονείς της 28χρονης νεκρής μητέρας του.

Το χρονικό του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα

Μια οικογένεια διαλύθηκε και ένα ολόκληρο χωριό στις 5 Απριλίου του 2021 βυθίστηκε στο πένθος.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της 28χρονης Κωνσταντίνας έφτασε στο πατρικό σπίτι της κοπέλας, φωνάζοντας και απειλώντας.

Η Κωνσταντίνα κάλεσε την Αστυνομία καταγγέλλοντας πως ο 31χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, απειλούσε να την σκοτώσει ενώ ήδη είχε ζητήσει δικαστικά μέτρα εναντίον του.

Λίγο αργότερα, ο 32χρονος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι αρχικά στην πρώην πεθερά του που τραυμάτισε στο πρόσωπο. Στη συνέχεια μαχαίρωσε στην κοιλιά και στα πλευρά την πρώην σύζυγό του, που εξέπνευσε στα τραύματά της αργότερα και πριν προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Επίσης μαχαίρωσε τον 30χρονο αδελφός της στην κοιλιά και στην καρδιά, με αποτέλεσμα να του επιφέρει άμεσα τον θάνατο.