Προβληματισμό στην εισαγγελική αρχή της Πάτρας προκαλούν οι εικόνες από τα κορωνοπάρτι και τα φαινόμενα κοσμοσυρροής που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αστυνομία, η εισαγγελική αρχή έχει γίνει δέκτης αρκετών παραπόνων από τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, κυρίως από αυτούς στην πλατεία Παντάνασσας που έχει γίνει και το βασικό στέκι για υπαίθρια πάρτι και κορωνοσυγκεντρώσεις.

Όπως υποστηρίζουν δημότες της πόλης τα φαινόμενα αυτά δεν λένε να σταματήσουν και αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την πολιτεία θα εξελιχθούν σε θεσμό, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Στο ίδιος μήκος κύματος επιστήμονες και ειδικοί επισημαίνουν ότι τα πάρτι αυτά που αλλάζουν στέκι από μέρος σε μέρος είναι κινητές υγειονομικές βόμβες για τη δημόσια υγεία.

Πηγές αναφέρουν έτσι ότι εισαγγελικοί κύκλοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο παρέμβασης για να διερευνηθεί συνολικά ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος.

Κάτι ανάλογο έγινε και στη Θεσσαλονίκη όταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις.