Ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου αναφέρει τα εξής:

"Μίνι Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν καταστεί τα «ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2021» αγγίζοντας την παλιά, προ της οικονομικής κρίσης, αίγλη τους. Τεράστιο το ενδιαφέρον των ομάδων του στίβου από όλη σχεδόν την Ελλάδα που  δήλωναν ακατάπαυστα αυτές τις μέρες αθλητές και αθλήτριες σε διάφορα αγωνίσματα. Το πρόγραμμα ωστόσο και οι περιορισμοί δε μας επιτρέπουν να ικανοποιήσουμε όλες τις επιθυμίες πολλών αθλητών και αθλητριών για συμμετοχή στους αγώνες. Κατανοούμε την ανάγκη για να λάβουν μέρος διεκδικώντας μια θέση στη 16αδα ή στην 12αδα των αγωνισμάτων κι έτσι δημιουργήσαμε λίστες με επιλαχόντες αθλητές/τριες  σύμφωνα με τις επίσημες επιδόσεις τους προκειμένου να πάρουν με σειρά μέρος σε περιπτώσεις ακυρώσεων. Οι συμμετέχοντες έχουν προκριθεί σύμφωνα με τις επίσημες επιδόσεις που έχει καταγράψει η στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις και παράπονα. Τετρακόσιοι αθλητές/τριες και ακόμα περισσότεροι εκδήλωσαν επιθυμία να έρθουν στην Πάτρα για τους αγώνες. Μεγάλα ονόματα του στίβου με υψηλές επιδόσεις θα διεκδικήσουν τα όρια που χρειάζονται για συμμετοχή σε διάφορα Πρωταθλήματα της κατηγορίας τους. Σπουδαίες μάχες θα διεξαχθούν ανάμεσα σε πολλές Ελληνίδες πρωταθλήτριες και πρωταθλητές και αρκετοί θα παλέψουν για να ξεπεράσουν πανευρωπαϊκά όρια για συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές ομάδες διαφόρων κατηγοριών. Αναλυτικότερα:

 Στις Γυναίκες (Δαλάκα-Πολίτη στα 100μ., Δαλάκα-Πολίτη-Καρκαλάτου στα 200μ., Καρκαλάτου – Κιάφα στα 400μ., Κυνατίδου-Ανδρικοπούλου στα 1500μ., Κοτσαχείλη-Χρυσαειδή στα 3.000μ.στιπλ «δυό καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα», Καραγιάννη-Δημητριάδου-Τόκα στα 400 εμπ., Ζάκκα -Γκουσίν στο ύψος) Στους Άντρες ξεχωρίζουν: Τριβυζάς στα 200 με χρόνο 20’92 - φετινή επίδοση- Παππάς στα 400μ. με 47΄΄45 φέτος, Δημητρίου, Λαγός και Καλάκος στα 800μ. , Ο Σταμούλης Κων/νος. -Σταμούλης Γεώργιος στα 3000μ. και ο Νίκος Σταμούλης που κυνηγά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, ο πρ. παγκόσμιος ρέκορντμαν στους παίδες  Εμμανουήλ Καραλής  και ο Χρθσανθόπουλος Θεοδ. Στο άλμα επί κοντώ. Τέλος και ο αθλητής μας Ανδρεουσόπουλος στο μήκος που στοχεύει στα 7μ.60εκ. όριο για Πανευρωπαϊκούς της κατηγορίας του.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά λόγω των αυστηρών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων που έχει συμφωνήσει ο ΣΕΓΑΣ με τη ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ δε θα επιτραπεί η είσοδος σε θεατές. Η είσοδος  θα ελέγχεται  αυστηρά και θα εισέρχονται στο Στάδιο μόνο αθλητές-προπονητές και οι συνοδοί αν υπάρχουν, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν δηλωθεί σε αντίστοιχες λίστες εισόδου.

Για τους αθλητές της ΕΑΣ που δε θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν στις αρχικές λίστες σύμφωνα με τις επιδόσεις τους  θα δημιουργηθούν επιπλέον σειρές στα αγωνίσματα προκειμένου να λάβουν μέρος στους αγώνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Τοφάλεια είχαν σποραδικά διεξαχθεί στη δεκαετία του 60 και του 70 και επανήλθαν ως διεθνές Meeting στίβου μετά το 1990 έως το 2010 και από το 1990 διεξάγονται ανελλιπώς εκτός από το 2020 λόγω της Πανδημίας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες."