Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:

"Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι πονηρές δουλειές γίνονται στα σκοτάδια. Πραγματικά συμβαίνει. Πονηρές δουλειές συμφωνούνται στα σκοτάδια, κάτω από το τραπέζι, απόμερα, ψιθυριστά, συνωμοτικά.

Σ αυτή την ευτυχισμένη χώρα που κυβερνά ο Μωυσής και το επιτελικό brain storming της Κυβέρνησής του βρήκανε τρόπους να γίνονται και μερικές, πολύ πονηρές και πολύ σκοτεινές,  δουλειές στο φως.

Το Υπ. Πολιτισμού λοιπόν στα  πλαίσια της «τυπικής γραφειοκρατικής» του λειτουργίας πληροφόρησε τον φορέα «Μακεδονική κίνηση προώθησης της μητρικής γλώσσας», ο οποίος έχει την έδρα του στην Αριδαία Αλμωπίας, ότι εγγράφεται επίσημα στο μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και μπορεί πλέον να λειτουργεί νόμιμα και να προωθεί τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε με κάθε θεμιτό μέσο και  τρόπο. Εννοείται ότι θα μπορεί, ως νόμιμο σωματείο, να επιχορηγείται και από το Ελληνικό Κράτος για να βοηθηθεί στην επίτευξη των στόχων του.

Οι σκοποί του νέου Πολιτιστικού φορέα είναι ξεκάθαροι. Να προωθεί στην Ελλάδα το ιδίωμα των εκσερβισμένων βουλγαρικών που μιλιέται στα Σκόπια, ή, για την ώρα, του «βόρειου γείτονα» και συντόμως Βόρειας Μακεδονίας , ως Μακεδονική γλώσσα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί πλήρως και αναγνωρίζει το σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα ως «Μακεδονική» γλώσσα, επιτρέποντας σε συλλόγους των Σκοπίων, οι οποίοι δημιουργούνται εντός του ελληνικού εδάφους, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της γείτονας χώρας, προωθώντας αλυτρωτικές επιδιώξεις του κρατιδίου.

Έτσι λοιπόν υλοποιείται πλήρως η στενή συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στο μεγάλο εθνικό έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι «αθώα του αίματος». ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση,  συμμετέχουν στις εξελίξεις. Όλοι είναι στο κόλπο και όλοι επιδιώκουν την υλοποίηση των γερμανικών σχεδίων, που αφορούν και στοχεύουν στη συρρίκνωση της Ελλάδος.

Έτσι με μια απλή, αθόρυβη και διακριτική κίνηση του ΥΠ.ΠΟ. δίνεται άδεια ουσιαστικά στα Σκόπια να θέσουν μελλοντικά θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.

Φυσικά, η αλήθεια κρύβεται από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, γιατί επιβεβαιώνεται πως το παιχνίδι είναι στημένο.

Το Ελληνικό Έθνος συντρίβεται επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η μία υποχώρηση διαδέχεται την άλλη στα Εθνικά θέματα.

Οι αποκαλύψεις αυτές, συγκλονίζουν ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, ολόκληρη την Επικράτεια και την Ομογένεια, γιατί τεκμηριώνονται από έγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού."