Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουμε το όνομα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι συνεντεύξεις στους υποψηφίους έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες, με το διοικητικό συμβούλιο του θεατρικού φορέα να έχει πιάσει δουλειά.

Οι υποψήφιοι προσέρχονται ανά τρεις την ημέρα, οι ερωτήσεις που τους γίνονται αφορούν διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με το θέατρο, με την Πάτρα, αλλά και τον ίδιο τον φορέα.

Μέσα από τις ερωτήσεις αυτές οι διοικούντες προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το όραμα και τους στόχους που έχει ο κάθε υποψήφιος για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την όλη διαδικασία, αλλά και μέσα από τα βιογραφικά που έχουν περάσει από το μικροσκόπιο των μελών του διοικητικού συμβουλίου, έχουν προκύψει ορισμένα φαβορί, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να είναι στην τελική ευθεία της αναδοχής των ηνίων του καλλιτεχνικού φορέα.

Οι υποψήφιοι είναι 29, ενώ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής θα αναλάβει τα καθήκοντα από την 1η Ιουλίου, ένα μήνα σχεδόν μετά από τη στιγμή που η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί.

Η τελική επιλογή του διοικητικού συμβουλίου θα προκύψει μέσα από συνεδρίαση και σχετική ψηφοφορία. Να υπενθυμίσουμε ότι επικεφαλής του Δ..Σ είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με πρόεδρο τον Πέτρο Βάη, αντιπρόεδρο τον Γιώργο Μαγιάκη και τακτικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους: Μαριάνα Ανδριοπούλου, Μιχάλη Αναστασίου, Τζέλα Λάζαρη, Μαριάνα Σταματιάδου, Αναστασία Μανωλοπούλου, Θεόδωρο Ντρίνιας και Ιωάννα Ροϊλού – Παναγοδημητρακοπούλου.

Όσον αφορά τους υποψηφίους είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Κων/νος Αλάτσης, Νικολέττα Βλαβιανού, Γεράσιμος Γεννατάς, Κων/νος Γιαννακόπουλος, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Αναστάσιος Δεληγιάννης, Νικόλαος Διαμαντής, Ανδρέας Θανασούλας, Χρήστος Κόκκινος, Σπύρος Κουβαράς, Σπύρος Κουβαρδάς, Κων/νος Κυριακού, Θάνος Λουκάς, Εμμανουήλ Μαύρος, Αγγελος Μπούρας, Τάσος Παλατζίδης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Αστέριος Πελτέκης, Ελευθέριος Πλασκοβίτης, Γιώργος Ρούφας, Αθανάσιος Σαράντος, Κλεοπάτρα Σβανά, Φίλιππος Σοφιανός, Φώτης Σπύρος, Τάκης Τζαμαριάς, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Χατζηπαπάς και Γιώργος Χουλιάρας.