Η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Μία εικόνα χίλιες λέξεις λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Τα λόγια είναι περιττά οι επεξηγήσεις ασήμαντες μπροστά στη σημαντικότητα της εικόνας. Η επίσκεψή μας στο Ζαβλάνι είχε σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα, να προτείνει λύσεις και να συνεισφέρει στη δημοτική αρχή με τις προτάσεις μας λαμβάνοντας υπόψη τους διαθέσιμους πόρους, την λειτουργία των υπηρεσιών και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες. Η επίσκεψη έφερε χρόνια προβλήματα, διαχρονικές καθυστερήσεις αλλά και ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων.

  1. Η πλατεία επί της οδού Αχαϊκής Συμπολιτείας που αποτελεί το μοναδικό χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας των κατοίκων έχει μείνει χωρίς πράσινο, με απεριποίητα τα δέντρα, κατεστραμμένα παγκάκια, έλλειψη φωτισμού λόγω της πυκνότητας των κλαδιών. Απαιτείται άμεση επιδιόρθωση του γκαζόν και της ύδρευσης με διερεύνηση της χρήσης του υπογείου νερού, κούρεμα και περιποίηση των δέντρων, συντήρηση στα παγκάκια ώστε ο χώρος να είναι προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ και καλοδιατηρημένος.
  2. Αποκατάσταση του γηπέδου μπάσκετ (έγινε τοποθέτηση μιας μόνο μπασκέτας που είχαν αφαιρεθεί μετά από παρέμβασή μας) και την λειτουργία του γηπέδου βόλεϊ που συνορεύει, για να αθλούνται τα παιδιά της συνοικίας αλλά και την ενίσχυση των ιστορικών αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
  3. Τοποθέτηση νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς αφού η προηγούμενη έχει απομακρυνθεί χωρίς να έχει αντικατασταθεί.
  4. Σύνδεση του χώρου 4 στρεμμάτων με τα ελαιόδεντρα πάνω από την πλατεία για να αποτελέσει ενιαίο χώρο περιπάτου και ψυχαγωγίας (υπάρχει σχεδιασμός από προηγούμενη δημοτική αρχή), αποξήλωση της ετεροχρονισμένη πινακίδας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και δημιουργία μικρής θεατρικής σκηνής.
  5. Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε διάλογο με τη ΔΕΗ για την διευθέτηση των πυλώνων υψηλής τάσης που συνορεύουν με την πλατεία και αποτελούν ενεργειακή βόμβα σε βάρος της υγείας των πολιτών.
  6. Άμεσα αποκατάσταση των κατεστραμμένων πεζοδρομίων που εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους καθώς και βελτίωση του ασφαλτοτάπητα.
  7. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε συνεργασία με την τροχαία.
  8. Επανέναρξη της συζήτησης για το γήπεδο ποδοσφαίρου (Περιφέρεια).
  9. Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης, αντικατάσταση των κατεστραμμένων και σχεδιασμός για πράσινα σημεία.

Σε αυτή την προσπάθεια για ένα υγιές φυσικό περιβάλλον αποτυπώνουμε το όραμα μας για το μέλλον της πόλης δρώντας ως ενεργοί πολίτες".