Θεαματικός και πάνω από όλα με πνευματική συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο. Όλα αυτά ήταν ο Προμηθέας στον τρίτο και τελευταίο προημιτελικό με το Περιστέρι , με την ομάδα του Μάκη Γιατρά με ισοπεδωτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο να παίρνει τη νίκη-πρόκριση (86-58) στους ημιτελικούς της Stoiximan Basket League εις βάρος του Περιστερίου

Πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη σειρά με το Λαύριο Megabolt (το πρώτο παιχνίδι την Πέμπτη 20/5 στις 9μ.μ., εκτός έδρας, το δεύτερο το Σάββατο 22/5 στις 6μ.μ. στην Πάτρα, το τρίτο τη Δευτέρα 24/5 ξανά στο Λαύριο και πάει λέγοντας, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρείς νίκες). Ο Μάκης Γιατράς έκανε εξαιρετική διαχείριση στο υλικό του, ενώ οι Δημήτρης Αγραβάνης και Μιχάλης Λούντζης ήταν καταπληκτικοί, χωρίς, βέβαια, να υστερήσει κάποιος από τους υπόλοιπους «Προμηθείς».


Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-37, 64-47, 86-58.

Τα στατιστικά των παικτών

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Τζεράι Γκραντ 12 (8 ριμπάουντ), Κλαβέλ 12 (2/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Λούντζης 19 (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Αγραβάνης Δ. 21 (4/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τζέριαν Γκραντ 7 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Αγκμπελέσε 8 (7 ριμπάουντ), Αγραβάνης Δ. 4, Φορντ, Χριστοδούλου 3 (1), Γιαννόπυλος, Μπαζίνας, Τανούλης.

Περιστέρι (Μανωλόπουλος): Πέτεγουεϊ 15 (6/10 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 λάθη), Τσαϊρέλης 2, ΜακΛιν 10 (8 ριμπάουντ), Τζόουνς 4 (5 ριμπάουντ), Γκουτιέρεζ 12 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/3 βολές), Σκορδίλης, Φορντ 2 (1/6 σουτ), Σαλούστρος 2 (1/5 σουτ), Τόλα 3, Καράμπελας 3 (1), Κρόκετ, Μάντζαρης 5 (1).


Στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι ο Μάκης Γιατράς δήλωσε μεταξύ άλλων: "Καταρχήν, αφιερώνουμε τη νίκη και την πρόκριση στον αδερφό μας, τον Θανάση Τριανταφυλλίδη. Δεν είναι μαζί μας πριν από το παιχνίδι του Κυπέλλου. Είναι η δύναμή μας, είναι ο άνθρωπος που τον χρειαζόμαστε, είναι ο άνθρωπος που μας αγαπάει και τον αγαπάμε πολύ. Του ευχόμαστε να τον έχουμε σύντομα κοντά μας. Προσωπικά είμαι ευτυχισμένος, γιατί ήθελα μεν την πρόκριση, αλλά ήθελα να την αφιερώσω και στον Θανάση. Φάνηκε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Είχαμε άγχος στην αρχή, όμως βρήκαμε ρυθμό μέσα από την άμυνα. Συγχαρητήρια και στο Περιστέρι για την προσπάθειά του σε δύσκολες συνθήκες. Ο Προμηθέας θα είναι την Τρίτη και πάλι σε μια συνέντευξη Τύπου ημιτελικών πρωταθλήματος. Δεν είναι κάτι σύνηθες για μια επαρχιακή ομάδα. Μπροστά μας, πλέον, έχουμε τα παιχνίδια με το Λαύριο Megabolt, στο οποίο έχουμε απέραντο σεβασμό. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και ο καλύτερος να περάσει στους τελικούς.

Εμείς έχουμε κάποια προβλήματα αγωνιστικά και παίξαμε συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια, χωρίς να έχουμε το μεγάλο ρόστερ. Βρέθηκαν, όμως, παιδιά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα, ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο Λούντζης, ο Κλαβέλ, ο Χριστοδούλου, ο μικρός Αγραβάνης που μας έδωσε ενέργεια, τα αδέρφια Γκραντ, όλοι όσοι έπαιξαν τα έδωσαν όλα. Ο Χάρης Γιαννόπουλος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, μπορεί να μην φαίνεται αυτό το διάστημα επιθετικά, όμως παίζει πάντα με ψυχή για την ομάδα. Σήμερα ήταν θετικός και ο Αγκμπελίζ. Πλέον, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και από θέμα ενέργειας και από θέμα τακτικής".