Συστατικά

700 γρ. μανιτάρια
6 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια εσαλότ
1 φλ. φύλλα μαϊντανού
5 κρόκοι μεγάλων αυγών
1 μεγάλο αυγό
120 γρ. έξτρα παρμεζάνα τριμμένη
1 1/2 κουτ του γλυκού + έξτρα πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
450 γρ. ζυμαρικά (κοχυλάκι)

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε δύο φλιτζάνια από το βραστό νερό.
Κόψε τα μανιτάρια στα τέσσερα, λιώσε το σκόρδο και ψιλόκοψε τα εσαλότ και τον μαϊντανό.
Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους με το αυγό, την παρμεζάνα και το πιπέρι και άφησέ το στην άκρη.
Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το λάδι για 15 λεπτά.
Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο, τα εσαλότ και ενάμισι κουταλάκι αλάτι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι από το νερό και βράσε για δύο λεπτά.
Αφαίρεσε από την φωτιά και άφησε να κρυώσει για ένα λεπτό.
Ρίξε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας δυναμικά.
Ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας έντονα, προσθέτοντας περισσότερο από το βραστό νερό για να γίνει λεία η κρέμα.
Πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
Σέρβιρε γαρνίροντας με έξτρα περμαζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: tlife.gr