Αναρωτιέστε πώς γίνεται να ξεκινήσετε μια startup εν μέσω πανδημίας και να πετύχει; Η Μαρίνα Αρπλιά απλά το έκανε πραγματικότητα.
Στα 26 της δημιούργησε μόνη της χωρίς κεφάλαιο, χωρίς δάνειο, λίγο πριν την καραντίνα το Project Parenting, την 1η πλατφόρμα γονεϊκότητας στην Ελλάδα. Εδώ και έναν χρόνο παρά τις αντίξοες συνθήκες, το όραμα της Μαρίνας συνεχίζει να γίνεται πραγματικότητα και να στηρίζει κάθε μήνα χιλιάδες γονείς.
Ανήκει στην κατηγορία των Millennials που δεν είχε ιδέα τι θέλει να κάνει με τη ζωή της. Οι σπουδές της ήταν μεν πάνω στην εκπαίδευση, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Πατρών, αλλά ποτέ δεν ήθελε να γίνει δασκάλα.
Βρέθηκε όμως στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή. Βρέθηκε στην AIESEC, όπου εργάστηκε εθελοντικά 4 χρόνια με σημαντικότερο ρόλο αυτόν της υπεύθυνης εταιρικών σχέσεων της AIESEC Ελλάδος. Σ’ αυτή τη θέση ήρθε σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και διάλεξε να εξερευνήσει το μονοπάτι της επιχειρηματικότητας. Εκεί παθιάστηκε με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, και έκανε εκπαιδεύσεις γύρω από αυτούς, ενημέρωνε για το περιβαλλοντικό πρόβλημα και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός της.
Ταξίδεψε πολύ και εργαζόταν εθελοντικά και σε άλλες χώρες όπως η Λιθουανία, η Μολδαβία, η Κολομβία και η Γκάνα. Εκεί, έσπασε τα στερεότυπα που χτίζονταν τόσα χρόνια από την κοινωνία και αναγνώρισε τη διαφορετικότητα, αποδέχτηκε την διαφορετική κουλτούρα και συνειδητοποίησε πόσα λίγα γνωρίζουμε για τους άλλους ανθρώπους.
Μετά τη θητεία της στην AIESEC, παρά την έλλειψη πτυχίων και εξειδικεύσεων μπήκε στην ομάδα της Google στο πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online κάνοντας εκπαιδεύσεις σχετικές με digital skills, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αμέσως μετά εργάστηκε στην GSK στην Αθήνα. Εκεί, συνειδητοποίησε ότι το περιβάλλον της πολυεθνικής δεν της ταιριάζει και πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την ασφαλή και δομημένη δουλειά της για να δημιουργήσει τη δική της εργασία.
Στο ταξίδι της στην Κολομβία αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, να παραιτηθεί και να ξεκινήσει κάτι δικό της. Να κάνει το δικό της «παιδί» που θα στήριζε άλλους ανθρώπους να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά. Κι αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου εκεί: στο όραμα ενός κόσμου που θα αγαπά, θα σέβεται και θα αποδέχεται. Που θα μεγαλώσει με αυτές τις αξίες. Κι έτσι γεννήθηκε το Project Parenting.
Άλλαξε πολλές μορφές, πέρασε από διάφορες δοκιμασίες και ακόμα επιλέγει τη μορφή του, αλλά μετρά ήδη 100+ εξειδικευμένους επαγγελματίες από 6 διαφορετικές ειδικότητες, τουλάχιστον 200.000 γονείς κάθε μήνα που παρακολουθούν κάποια από τις δράσεις του Project Parenting που επισκέπτονται την πλατφόρμα και επιλέγουν να διαβάσουν ή να παρακολουθήσουν κάτι που τους ενδιαφέρει και μετρά αναρίθμητες στιγμές χαράς και συγκίνησης.
Το Project Parenting, η 1η ολιστική πλατφόρμα γονεϊκότητας στην Ελλάδα στηρίζει τους γονείς, γιατί μόνο μέσα από αυτούς, μέσα από τον σύγχρονο άνθρωπο που μεγαλώνει τα παιδιά του όσο καλύτερα μπορεί, μπορείς να φτάσεις στα παιδιά και να αλλάξεις τον κόσμο. Αλλάζεις το αύριο, αλλάζοντας το σήμερα. Κάνοντας κάτι τώρα για τους ανθρώπους που ζουν και είναι δημιουργικοί και ενεργοί πολίτες και που παράλληλα διαμορφώνουν μέσα από τη γονεϊκότητα που επιλέγουν τους ανθρώπους του αύριο. Γι’ αυτό το Project Parenting έχει θέσει στο επίκεντρο τους γονείς.
Μπορεί η ίδια να μην είναι μητέρα, μπορεί να μην έχει πτυχία, έχει καταφέρει όμως να δημιουργήσει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε μια αγκαλιά για τους γονείς. Μέσα από βίντεο, άρθρα, e-books, lives, οι γονείς μαθαίνουν από τους επαγγελματίες που εκείνοι επιλέγουν, για το θέμα που εκείνοι θέλουν, τη στιγμή που θέλουν, για το πώς να λύσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και απορίες.