Στο ΚΕΤχ της Πάτρας βρέθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Διοικητή του ΚΕΤχ  Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Ουρουμίδη για τις τεχνικές αλλά και αισθητικές αναβαθμίσεις που χρειάζονται, αφενός για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της μονάδας και αφετέρου, για την μέγιστη δυνατή απόδοσή της τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την ύπαρξη και λειτουργία του νέου αστυνομικού μεγάρου που δρομολογείται σε χώρο του ΚΕΤχ.

Σημειώνεται πως το ΚΕΤχ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του ως κέντρο εκπαίδευσης και μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται στην Πάτρα 150 Επαγγελματίες Οπλίτες, προκειμένου να εκπαιδευτούν στους χώρους της στρατιωτικής μονάδας.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο κ. Κατσανιώτης, δήλωσε τα εξής: 

«Καταφέραμε να αποδοθεί χώρος για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου αλλά ταυτόχρονα το στρατόπεδο παραμένει λειτουργικό και ενεργό. Σύντομα περισσότεροι από 150 ΕΠΟΠ θα περάσουν τις πύλες του για να εκπαιδευτούν.

Με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει εκφράσει την πρόθεση να ενισχύσει τις συνοδές εργασίες αισθητικής αναβάθμισης και λειτουργικότητας, θα υπάρξει συνολική αναβάθμιση της περιοχής των “Συνόρων” προς όφελος του συνόλου της συνοικίας, αλλά και της πόλης. Το ΚΕΤχ θα εξακολουθήσει να επιτελεί το έργο του και μάλιστα, ακόμα πιο δυναμικά, ενώ το νέο αστυνομικό μέγαρο θα προσφέρει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες στην αστυνομία. Και οι δύο αυτές δομές, θα συνυπάρχουν και θα συλλειτουργούν αρμονικά, σε μία πλήρως αναβαθμισμένη περιοχή της Πάτρας».