Η παραβατικότητα συνεχίζεται στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να εξακολουθούν να ζουν κάτω από τον φόβο και τη σκιά του όλου φαινομένου που τους ταλαιπωρεί πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα λέει το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των συλλόγων του ανατολικού διαμερίσματος, Δημήτρης Δημητρόπουλος, υπάρχουν χρονικά διαστήματα όπου τα φαινόμενα παραβατικότητας καταλαγιάζουν κάπως και άλλα που τα περιστατικά αυτά είναι συνεχόμενα και σε έξαρση.

Όμως η ουσία είναι ότι η παραβατικότητα υπάρχει πάντα ως φαινόμενο για τους κατοίκους της περιοχής. «Αν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό αφήσουν για λίγο αφύλακτες τις περιουσίες τους, τότε είναι σίγουρο ότι μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα έχουν παραβιαστεί» τονίζει ο κ. Δημητρόπουλος.

«Αυτό σας το λέω για να καταλάβετε το κλίμα που επικρατεί ακόμα και στις περιόδους εκείνες όπου τα περιστατικά παραβατικότητας μοιάζουν να έχουν κοπάσει».

Το τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό που έγινε με τον ταξιτζή. Από τότε τα πράγματα ηρέμησαν λίγο από πλευράς αποπειρών διαρρήξεων και κλοπών, όμως συνεχίστηκαν από πλευράς φασαρίας και επεισοδίων.

Ανήλικα παιδιά οι συνήθεις δράστες

"Αυτό που μας προβληματίζει έντονα είναι ότι πολλά από τα περιστατικά παραβατικότητας έχουν ως πρωταγωνιστές τους ανήλικα παιδιά. Τα παιδιά αυτά επειδή είναι ανήλικα είναι στο απυρόβλητο και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

Η παρουσία της αστυνομίας τους τελευταίους μήνες είναι πιο έντονη. «Προσπαθεί, όμως, κατά την άποψη μας δεν αρκεί μόνο αυτό από τη στιγμή που η παραβατικότητα δεν έχει σταματήσει».

Συνήθως οι αστυνομικοί εμφανίζονται μετά από το όποιο επεισόδιο ή την όποια παραβατική πράξη. Αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές οι πολίτες θα πρέπει να ενεργήσουν έτσι ώστε να υπερασπίσουν την περιουσία τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

"Καρκινοβατεί" η μετεγκατάσταση

Όσο για το Παράρτημα ρομά που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Οργανισμού με στόχο την μετεγκατάσταση των οικογενειών σε διαμερίσματα;

«Εκτός από ότι άργησε να ξεκινήσει ως πρόγραμμα παρόλο που υπήρχε το ανάλογο χρηματικό  κονδύλι, κατά την άποψη μας ακόμα και τώρα που λειτουργεί καρκινοβατεί.

Δεν έχει αποτέλεσμα. Ούτε από πλευράς των οικογενειών ρομά, ούτε από πλευράς των ιδιοκτητών που θα ενδιαφέρονταν να μπουν στο πρόγραμμα».

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η χρόνια κατάσταση που παρακολουθούμε εμείς και ζούνε από κοντά οι κάτοικοι της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου.

"Το έχω ξαναπεί. Το θέμα του καταυλισμού δεν αφορά μόνο τους κατοίκους του Ανατολικού διαμερίσματος. Αφορά όλη την Πάτρα. Αυτή τη στιγμή ζουν πάνω από 200 άτομα σε άθλιες συνθήκες, με 100 τουλάχιστον από αυτά να είναι ανήλικα παιδιά…" καταλήγει ο κ. Δημητρόπουλος.