Τρία άτομα έφυγαν από τη ζωή λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό με διαφορά μερικών ωρών στη Φθιώτιδα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το lamiareport, σημειώθηκαν οι απώλειες δύο γυναικών από τη Λαμία εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ η εβδομάδα ξεκίνησε με την απώλεια μιας 79χρονης Λαμιώτισσας.

Ο πρώτος θάνατος αφορά γυναίκα 66 ετών που τις τελευταίες ημέρες μάλιστα είχε βγει αρνητική στον ιό. Ήταν όμως, τόσα τα προβλήματα που της άφησε ο κορωνοϊός που δεν τα κατάφερε. Είχε διασωληνωθεί στις 14 Απριλίου και στις 10 Μαΐου έχοντας βγει αρνητικό και το δεύτερο τεστ, μετακινήθηκε στη Γενική ΜΕΘ. Εκεί πάλεψε για άλλες πέντε ημέρες πριν καταλήξει.

Μία ακόμα Λαμιώτισσα 60 ετών δεν τα κατάφερε επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας διασωληνωθεί από τις 22 Απριλίου εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσίασε στην υγεία της ενώ ο κατάλογος με τις απώλειες συνεχίζεται με τον θάνατο μιας ακόμα 79χρονης σήμερα το πρωί. Νοσηλευόταν στο Πέτρινο κτίριο και να σημειωθεί πως στο σύνολο σε ΜΕΘ και Κλινική Covid αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 44 άτομα.

Έκκληση από τους γιατρούς ώστε οι πολίτες να κάνουν τα εμβόλια

Σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν μειωθεί τα περιστατικά με νέους ανθρώπους αν και τα περισσότερα από όσα καταλήγουν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας, είναι σοβαρά. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, όπως επισημαίνουν, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους αντί να δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε ένα κρεβάτι κλινικής.

Σύμφωνα με το lamiareport, οι γιατροί, για μια ακόμα φορά, κάνουν έκκληση σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο υπάρχει διαθέσιμο για την ηλικία τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας της χώρας και συγχρόνως τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.