Τα δρομολόγια του προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα ξεκίνησαν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από κάποιες μικρές καθυστερήσεις στον χρόνο τους.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα δρομολόγια από τον Άγιο Ανδρέα στην Κάτω Αχαΐα θα έχουν συχνότητα ανά δύο ώρες.

Ειδικότερα, προβλέπονται τα μισά δρομολόγια του Προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα, καθώς οι αμαξοστοιχίες του τρένου θα φθάνουν στην έδρα της Δυτικής Αχαΐας ανά δεύτερο δρομολόγιο και τα άλλα μισά θα έχουν τερματικό σταθμό τα Καμίνια.

Αναλυτικά τα δρομολόγια από Κ. Αχαΐα θα είναι: 7 π.μ. –  9 π.μ. – 11 π.μ. – 1 μ.μ.  – 3 μ.μ. και 5 μ.μ και από Αλισσό 4 λεπτά μετά τις παραπάνω αναχωρήσεις. 

Οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια: Αλισσός (Ψησταριά – 19ο χιλ. Πάτρας-Πύργου), Κ. Αχαΐα (περίπτερο πλατείας Παπαγιαννοπούλου και καφεκοπτείο-παντοπωλείο Πατρών-Πύργου 29).

Η τιμή για τους επιβάτες από την Κάτω Αχαΐα θα είναι 1,4 ευρώ, 1 ευρώ το εκπτωτικό, 30 ευρώ η μηναία κάρτα και 20 ευρώ η μηνιαία εκπτωτική κάρτα.

Πλέον ο Προαστιακός θα συνδέει τις περιοχές της βόρειας Πάτρας, φτάνοντας από έως και την Κάτω Αχαΐα. Ένα τρένο που αγαπήθηκε από τους Πατρινούς όλα αυτά τα χρόνια επεκτείνεται και συνεχίζει την ανάπτυξη του, συνδέοντας ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της περιοχής.  

Δείτε το σχεδιάγραμμα που έχει ανέβει στην σελίδα των Φίλων Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας. 


Επεξήγηση της νέας τιμολογιακής πολιτικής

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διαχείρισης της ομάδας Βασίλη Γκλαβά η επεξήγηση της νέας τιμολογιακή πολιτικής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει ως εξής:

«Χωρίζεται σε 3 βασικές ζώνες και την Α1 η οποία πιθανόν στο άμεσο μέλλον θα ενσωματωθεί στην Α.

Οι σημερινές τιμές αφορούν την Α1 και ισχύουν ως έχουν δηλαδή η κανονική 25€ και η μειωμένη 15€ ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 1,40€ & 1,€ αντιστοίχως.. Από Δευτέρα προστίθενται οι ζώνες Α: Ρίο - Ανθείας,  Β :Αγυιά - Καμίνια και Γ: Βραχνέικα – Κ. Αχαΐα. Οι τιμές των καρτών και εισιτήριων διαμορφώνονται ως εξής:

Όσοι μετακινούνται σε μια ζώνη είτε στην Α είτε στην Β είτε στην Γ: Κανονική κάρτα 30€ και μειωμένη 20€ ενω το εισιτήριο 1,40€ και 1,€ αντιστοίχως. 

Όσοι μετακινούνται μεταξύ 2 ζωνών Α και Β (συμπεριλαμβανομένου και την Α1) ή Β και Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 45€ και η μειωμένη 30€ , ενώ το εισιτήριο 2,0€ και 1,40€ αντιστοίχως.

Όσοι μετακινούνται και στις 3 ζώνες  Α+Β+Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 65€ και η μειωμένη 45 ενώ το εισιτήριο 3,00€ και 1,40€ αντιστοίχως. Υπάρχει και το ημερήσιο εισιτήριο που ισχύει για όλες τις ζώνες για απεριόριστα δρομολόγια.

Επίσης κάποιος που θα κάνει τη διαδρομή σε όλες τις ζώνες τότε είναι πιο οικονομικό η έκδοση του ημερήσιου εισιτηρίου μιας και θα έχει έκπτωση 1€ στο σύνολο της διαδρομής».