Μετά από τους πρώτους επισκέπτες από την Γερμανία που έφτασαν την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Αράξου, στον κρατικό αερολιμένα μετρούν τις ημέρες για την… επόμενη Παρασκευή.

Είναι η ημερομηνία που έρχονται οι επόμενες πτήσεις από την Γερμανία, τη μοναδική χώρα που παρά τις δυσκολίες, παραμένει πιστή στην Δυτική Ελλάδα.

Παρά τις δυσκολίες και το μπλοκ που είχε θέσει η γερμανική κυβέρνηση στην χώρα αναγκάζοντας όσους επισκέπτονταν την Ελλάδα να μπαίνουν σε καραντίνα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους, οι περισσότερες ακυρώσεις δεν αφορούσαν τη συγκεκριμένη αγορά.

Βλέπετε, ένεκα της κατάστασης, μαζί με τις προγραμματισμένες πτήσεις που οριστικοποιούνται, υπάρχουν και αρκετές ακυρώσεις από ταξιδιωτικά γραφεία και tours operators. 

Οι ακυρώσεις αυτές δεν αφορούσαν τόσο την Γερμανία, αλλά άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, η Σλοβακία, η Αυστρία κτλ πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα, αλλά όπως φαίνεται δεν θα γίνουν.

Πιστοί φίλοι, χωρίς ακυρώσεις

Αντίθετα οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί φίλοι της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 95% των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί, ύστερα από τις ακυρώσεις που έγιναν, μέχρι τα τέλη του μήνα, αφορούν πόλεις της Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα το αεροδρόμιο του Αράξου θα είναι συνδεδεμένο για τον μήνα Μαίο, με έξι πόλεις της Γερμανίας, το Ανόβερο, τη Στουτγάρδη, τη Φρανκοφούρτη, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη.

Από αυτές τις πόλεις αναμένονται να έρθουν πάνω από 500 τουρίστες μέχρι στις αρχές του Ιουνίου, εφόσον βέβαια δεν υπάρξουν ακυρώσεις κρατήσεων.

Από εκεί και πέρα μέσα στον Μάιο αναμένονται στο αεροδρόμιο του Αράξου και δύο πτήσεις από την Λιθουανία, χωρίς όμως να είναι σίγουρες γιατί παίζει το ενδεχόμενο των ακυρώσεων.

Λατρεύουν τις παραλίες μας

«Το αεροδρόμιο αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία του, με περισσότερες πτήσεις από τον Ιούνιο και μετά» σχολιάζει ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας.

Το θετικό είναι ότι οι Γερμανοί μας εμπιστεύονται. «Το είδατε και εσείς μέσα από τα πλάνα που παίχτηκαν στην τηλεόραση από την άφιξη των πρώτων 90 τουριστών για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν» τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

«Είδατε οικογένειες, με μικρά παιδιά να έρχονται στην περιοχή μας, ευδιάθετες και χαρούμενες για να περάσουν ξένοιαστες διακοπές. Οι Γερμανοί μας αγαπάνε και λατρεύουν τις παραλίες της Δυτικής Ελλάδος.

Υπάρχουν αρκετοί από αυτούς που έρχονται κάθε χρόνο. Είναι η βάση μας για την αρχή κάθε τουριστικής σεζόν. Από εκεί και πέρα αισιοδοξούμε».