Από Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας του, δηλαδή το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό από Δευτέρα-Κυριακή 8.00 π.μ - 20.00μ.μ, και θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρες 11.00-12.30 με ψηφιακό διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Archaeological Museum of Patras meets Erasmus”, που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εξήντα (60) συνολικά μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών σχολείων από την Ιταλία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία και Τσεχία στο πλαίσιο “Erasmus+ ΚΑ229 «ECOgeeks in action - promoting science and ecology in primary classroom”. 

Υπεύθυνες σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος: Λίλα Κουτσουμπελίτη (αρχαιολόγος), Γεωργία Μανωλοπούλου (Μουσειολόγος).

Διευθύντρια 45ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας: Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν