Πρώτη μέρα για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των βρεφονηπιακών σταθμών της Πάτρας.

Για δεκάδες παιδάκια της προνηπιακής ηλικίας, η μέρα αυτή ήταν ξεχωριστή αφού μετά από τόσους μήνες και ύστερα από ένα παρατεταμένο lockdown που ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου, διακόπηκε για λίγο και συνεχίστηκε από τα τέλη του Ιανουαρίου, επιστρέφουν στις δομές.

Από το πρωί της Δευτέρας τα παιδάκια συνοδευόμενα από τους γονείς τους ξεκίνησαν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς και να συναντούν εκεί τις δασκάλες τους, αλλά και τους φίλους τους.

Με αισιοδοξία, χαμόγελα, φωνούλες γέμισαν και πάλι οι παιδικοί σταθμοί, με τα νήπια να φορούν τις μάσκες τους και να δείχνουν αρκετά χαρούμενα για την επιστροφή αυτή.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, τα μικρά παιδιά δεν υποχρεούνται να κάνουν self test, όπως στις άλλες βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς υποχρεούνται να κάνουν μία φορά την εβδομάδα. Οι γονείς, παρά μια ανησυχία που είναι λογικό να έχουν λόγω του φόβου της διασποράς, ανταποκρίθηκαν στη επαναλειτουργία των δομών αυτών και έστειλαν το παιδάκι τους για μάθημα.

Άλλωστε, για τους περισσότερους από αυτούς που εργάζονται και δεν είχαν να αφήσουν αυτές τις ώρες κάπου το παιδί τους, η επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, είναι απαραίτητη και αποτελεί μια ανάσα στην καθημερινότητα τους. 

Θυμίζουμε ότι οι κανόνες του πρωτοκόλλου για τους όρους λειτουργίας των δομών αυτών είναι αυστηροί και τόσο οι σταθμοί του ιδιωτικού τομέα, όσο και οι δημοτικοί σταθμοί που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Κοινωνικού Οργανισμού, υποχρεούνται να τους τηρούν.