Ούτε με το κιάλι δεν βλέπουν οι κάτοικοι των ορεινών χωριών της Αχαΐας πλέον τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Τα δρομολόγια για τα Καλάβρυτα μία γραμμή που συνδέει την Πάτρα όχι μόνο με τα χωριά των Καλαβρύτων, αλλά με την Χαλανδρίτσα και τις τοπικές κοινότητες του δήμου Ερυμάνθου, είναι μόλις δύο την ημέρα.

Ένα νωρίς το πρωί και ένα το απόγευμα. Αρκετοί κάτοικοι των χωριών που έρχονται στην Πάτρα για κάποιες δουλειές που μπορεί να έχουν, αναγκάζονται και μένουν είτε στα ξενοδοχεία, είτε σε σπίτια συγγενών τους για να διανυκτερεύσουν και να βγάλουν τη νύχτα.

Λίγο καλύτερη, αλλά όχι με μεγάλες διαφορές, είναι η κατάσταση και για τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας. Οι συνδέσεις με την Πάτρα μέσω των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι πιο συχνές σε σύγκριση με την ορεινή Αχαΐα, αλλά σίγουρα πιο ελάχιστες, σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ η πανδημία έχει φέρει μεγάλη πτώση στην επιβατική κίνηση και η επιστροφή στην κανονικότητα, αργεί ακόμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων της εταιρείας ήταν σε αναστολή αφού λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το ενδιαφέρον του κοινού ήταν ελάχιστο και τα δρομολόγια είχαν μειωθεί.

Πλέον, με αφορμή την επιστροφή των μετακινήσεων ανά περιφερειακή ενότητα, προχωρά από Δευτέρα σε αναπροσαρμογή των δρομολογίων του, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΚΤΕΛ Χρήστο Παπανδρέου, το ΚΤΕΛ ανακαλεί πλέον μέρος του προσωπικού του το οποίο, λόγω Covid, είχε τεθεί σε υποχρεωτική άδεια και θα ξεκινήσει τμηματικά να μεταβάλει το πρόγραμμα δρομολογίων του με βάση τη ζήτηση.