Κρούσμα κορωνοϊού στη φετινή Eurovision 2021, θέτει σε κίνδυνο την εμφάνιση της Πολωνίας στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, μέλος από την αποστολή της Πολωνίας διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα όλοι όσοι βρέθηκαν στο Ρότερνταμ από την πολωνική ομάδα να τεθούν άμεσα σε καραντίνα.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι και οι συνεργάτες του υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού (rapid) ανά 48 ώρες προκειμένου να διασφαλιστεί ο γρήγορος εντοπισμός κάποιου κρούσματος στην Eurovision 2021.
Θετικό στον κορωνοϊό μέλος της πολωνικής αποστολής

Το Σάββατο το πρωί μέλος της πολωνικής αποστολής διαγνώστηκε θετικός, με αποτέλεσμα όλη η ομάδα να τεθεί σε καραντίνα. Όλοι τους θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να διαγνωστούν πιθανά άλλα κρούσματα.

Η Πολωνία και ο Rafal, ο τραγουδιστής της χώρας, ανέβηκαν στη σκηνή τελευταίοι κατά τη δεύτερη πρόβα των χωρών που συμμετέχουν στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2021, όπως και η Ελλάδα. Η χώρα θα χάσει την εκδήλωση με το «τιρκουάζ χαλί» στο Ρότερνταμ σήμερα το απόγευμα, ενώ σε περίπτωση νέων κρουσμάτων είναι πιθανό να μην ανέβει καθόλου στη σκηνή του διαγωνισμού.

Τι θα γίνει με την συμμετοχή της Πολωνία στη Eurovision 2021

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για τις αποστολές να προβάλλουν τα τραγούδια τους με live to tape βίντεο. Ειδικά για τη φετινή χρονιά, η EBU, έδινε τη δυνατότητα στις αποστολές να βιντεοσκοπήσουν το τραγούδι τους, χωρίς μοντάζ ή μίξη ήχου και να προβληθεί αυτό την ώρα του σόου. Αυτή είναι άλλωστε και η επιλογή της Αυστραλίας, η τραγουδίστρια της οποίας παρέμεινε στη χώρα της και θα προβάλλει το τραγούδι της έτσι.

Από την Πολωνία αναφέρουν ωστόσο πως είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν και την τελευταία πρόβα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε περίπτωση που ο τραγουδιστής και οι χορευτές δεν είναι σε θέση να βγουν στη σκηνή της Eurovision. Για την ιστορία πάντως, το τραγούδι της Πολωνίας δεν φαίνεται να έχει σημαντικές πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2021, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.