Διαθέτει τεράστια εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης και ποτέ δεν μάσησε... τα λόγια του!

Ο λόγος για τον Μεγακλή Βιντιάδη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τα τηλεοπτικά δρώμενα και αποκάλυψε αν του λείπει η τηλεόραση.

Υπάρχουν πολλές εξελίξεις αυτή τη χρονιά στα καλλιτεχνικά δρώμενα, καταγγελίες που έχουν αναταράξει τον χώρο.

Πηγαίνουμε όλο πρθ5 το χειρότερο, όχι μόνο σαν καλλιτέχνες, αλλά σαν ουσία και σαν άνθρωποι. Στεναχωριέμαι πολύ, ειδικά για αυτά που έχουν συμβεί στον χώρο θεάτρου με τις καταγγελίες, είναι απαράδεκτα, αλλά δεν συμβαίνουν μόνο εκεί, σε όλους τους χώρους. Αυτά που διαβάζω, υποθέτω ότι πρέπει να είναι αληθινά, δεν μπορεί να έγιναν έτσι. Οι συμπεριφορές ορισμένων ανθρώπων, που λόγω θέσης και δύναμης, πάνε να εκμεταλλευτούν τη γυναίκα, είναι κακούργημα.

Τα ίδια δεν ισχύουν και για τους άντρες;

Ναι.

Δεν ήταν γνωστά, δεν συνέβαιναν πάντα;

Πάντα συνέβαιναν, ίσως να τα λένε τώρα, γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή, κι άνοιξαν το στόμα τους. Δεν νομίζω ότι θ' αλλάξει κάτι, θα γίνουν χειρότερα, αυτό πιστεύω, εκεί πάνε, υπάρχει μεγάλη σαπίλα. Ό,τι συμβαίνει τώρα, θα συμβαίνει και στο μέλλον, δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι, μην το περιμένουμε, έχουμε τελειώσει σαν άνθρωποι.

Η ερώτηση που σε ακολουθεί πάντα είναι το "πώς βλέπεις το τηλεοπτικό σκηνικό;".

Όταν 5 τηλεοπτικά κανάλια με εθνική εμβέλεια, τα οποία μεταδίδουν προγράμματα επί 24ώρου βάσεων και σε όλα, στο σύνολο, μιλάμε μόνο για 3-4 επιτυχίες, τα λέει όλα. Αυτό το άγχος περί τηλεθέασης, που αρχίζουν και προσθέτουν στα προγράμματα αυτά τα αίσχη, με κάτι τύπους που η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη...

Αναφέρεσαι στα ριάλιτι;

Δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και οι πολιτικές εκπομπές που πλακώνονται οι πολιτικοί μεταξύ τους και η συμπεριφορά τους είναι απρεπέστατη. Επίσης τα δελτία ειδήσεων, λένε συνέχεια κοτσάνες.

Πιστεύεις ότι ο κόσμος ασχολείται με την τηλεόραση;

Όχι, ο κόσμος δεν ασχολείται με την τηλεόραση, τώρα με το lockdown, τι άλλο να κάνει; Κάθεται και βλέπει ό,τι του πασάρουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Η τηλεθέαση, τους αριθμούς που δίνουν, είναι πλασματικοί, μια διαπλοκή, να εξυπηρετηθούν τα διαφημιστικά γραφεία και συγχρόνως τα τηλεοπτικά κανάλια, να πουλάνε τα προϊόντα τους. Η διαφήμιση έχει πέσει, τώρα είναι όλα φθηνά, από περιεχόμενο και είσπραξη. Αυτά που λένε, είναι κατευθυνόμενα, όλα. Μια φράση έχει φέρει αυτά τα χάλια στην τηλεόραση.

Ποια είναι αυτή;

Όταν λες ότι αυτό δεν το βλέπεις καλό, σου απαντούν: "Αυτό πουλάει όμως". Δεν πουλάει αυτό, αυτή είναι π εύκολη λύση. Στο instagram κάποιος που έχει 150.000 followers, μπορεί να κατέβει για βουλευτής, τι το πιο απλό; (γέλια). Τη Βουλή να παρακολουθήσει, είναι η ίδια κατάσταση, ο ένας πουλάει κρέμες, ο άλλος βιβλία, ό άλλος μιλάει με τον θεό, έχουν ξεφύγει τα πράγματα.

Σου λείπει ητηλεόραση;

Όπως είναι τα πράγματα, όχι, αλλά για να κάνω κάτι, γιατί δεν έχω ανάγκη να δουλέψω για να ζήσω, θέλω αν το κάνω, να το κάνω από χόμπι, από μεράκι.

Θα το κάνεις τσάμπα, χωρίς χρήματα;

Δεν έχω τέτοια Θέματα.

Θα δούλευες δωρεάν;

Βεβαίως, δεν έχω πρόβλημα. Αν είχα οικονομικό πρόβλημα, δεν θα δούλευα δωρεάν, αλλά να πληρώνομαι για να κάνω τα ίδια χάλια που βλέπω, αποκλείεται, δεν υπάρχει περίπτωση, προτιμώ να πουλάω σουβλάκια.

Πηγή: Περιοδικό Λοιπόν