Ο Θάνος Καλλίρης σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για την πανδημία του κορονοϊού και για την τεράστια ανεργία που έχει δημιουργήσει σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

-Πώς έχεις εισπράξει τη διαδικασία της πανδημίας σε προσωπικό επίπεδο;

Είχα καταλάβει από την αρχή, από τον πρώτο μήνα, ότι θα ήταν μια περιπέτεια που θα είναι πολύ μεγάλη. Φίλοι δεν ήθελαν να μου μιλάνε, γιατί τους έλεγα πράγματα που δεν ήθελαν ν' ακούσουν.

-Ήσουν "προφήτης" των κακών που μας περίμεναν;

Απλά διάβαζα σωστά τα νέα και μπορούσα να τα αποκωδικοποιήσω καλύτερα.

-Τώρα τι πιστεύεις, τελείωσε όλο αυτό;

Όχι, αλλά έχουμε μπει στην αρχή του τέλους, κι όλοι μου έλεγαν όχι τελικά είχα δίκιο. Προφητικά να στο πω… Στατιστικά...Όσο δυναμώνουν οι εμβολιασμοί κι επεκτείνονται, τόσο πιο γρήγορα θα επέλθει η ανοσία της αγέλης, άρα θα σταματήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις στα νοσοκομεία, άρα και οι θάνατοι, γιατί εκεί είναι η πίεση του προβλήματος σε όλες τις χώρες. θα είναι ένας αργός και βασανιστικός δρόμος και θα γίνουν όλα σταδιακά. Αυτό που έχω βιώσει είναι πάρα πολύ σκληρό, διότι δουλεύει σχεδόν το 80% των επαγγελμάτων, εκτός από τον πολιτισμό και μ' ενδιαφέρει το πότε θα έρθει αυτή η κανονικότητα που θα το επιτρέπει όπως παλιά. Εμείς για να έχουμε πραγματικά εισοδήματα, όπως πριν, θα πρέπει τα πράγματα να είναι όπως παλιά, αυτό δεν ξέρω πότε θα γίνει, ίσως προς τα Χριστούγεννα. Κανένας δεν θα αντέξει οικονομικά. Είναι τρομακτικά απάνθρωπο και δύσκολο ψυχολογικά, να δουλεύουν οι άλλοι κι εσύ όχι. Εμένα αυτή ήταν και είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω. Υπάρχουν πάρα πολλοί τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, που έχουν τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα. Δυστυχώς, δηλώνω άνεργος, από τα τέλη Φλεβάρη.

-Εκτός από αυτό το χρονικό διάστημα, είχες μείνει άλλοτε άνεργος;

Ποτέ, δεν είναι μόνο πρωτόγνωρο, αλλά μου έχει κάνει κακό στην ψυχική μου υγεία. Δεν είμαι καλά, δεν χαίρω άκρας υγείας, διότι μου έχει κοστίσει πάρα πολύ αυτό το πράγμα.

-Σου έχει κοστίσει σε βαθμό που το διαχειρίζεσαι ή έχεις χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου ειδικού;

Σε βαθμό που ο καθένας ζητάει τη βοήθεια εκεί που νομίζει ότι μπορεί να την πάρει.

-Τι θ' αφήσει και τι θα πάρει η πανδημία, όταν περάσει όλο αυτό;

Τα οικοδομήματα πήγαν όλα στο χώμα, ουρανοξύστες ή παράγκες, ένας διάσημος τραγουδιστής, είτε ένας άσημος, όλα βρέθηκαν στον πάτο, θα υπάρξουν αλλαγές.

-Πού τις προσδιορίζει, τι θα αλλάξει;

Αυτοί που ήταν γνωστοί παραμένουν, αυτοί που διαφεντεύουν τα media, ενώ ο κόσμος είναι πεινασμένος για να διασκεδάσει. Έχουμε περάσει και μια οικονομική κρίση και τότε βρέθηκε διέξοδος. Εκτός από έναν πάρα πολύ πλούσιο και πετυχημένο καλλιτέχνη, δεν νομίζω ότι κάποιος είχε μεριμνήσει για να μείνει ενάμιση χρόνο χωρίς δουλειά.

-Έχεις και τα δυο σου παιδιά, τις οικογενειακές υποχρεώσει σου...

Φυσικά, βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται από μένα. Ο γιος μου είναι φοιτητής 21 ετών, σπουδάζει οικονομικά και ναυτιλιακά, ενώ η κόρη μου είναι 16 ετών. Είμαι πάντα παρών και στις καλές μέρες της δουλειάς και στις μέρες της πανδημίας.

Πηγή: Περιοδικό Λοιπόν