Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος στην οποία αναφέρθηκε στο STAR και την απόφαση του να αποχωρήσει μετά από 19 χρόνια συνεργασίας. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Μπάκα ο οποίος μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον συνάδελφο του Γιάννη Πουλόπουλο.

Με τη γνώση που έχεις τώρα, τι θα έκανες διαφορετικά στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Θα έφευγα νωρίτερα από το Star και δεν θα άφηνα κάποιους ανθρώπους να επιβάλλονται στη ζωή μου. Η δημοσιογραφία απαιτεί να είσαι 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμος. Όταν πήρε το χρυσό μετάλλιο η Άννα Κορακάκη, ξεκίνησα στη 1 το βράδυ από το σπίτι μου για να πάω στη Δράμα, όπου ήταν οι συγγενείς της. Επίσης, έχω συμφωνήσει να πάω ένα Σαββατοκύριακο στη Μύκονο για ρεπορτάζ και έμεινα 28 μέρες παρακαλώντας τη γυναίκα μου να μου στείλει εσώρουχα γιατί στην τσάντα που είχα πάρει μαζί μου είχα μια αλλαξιά ρούχα και τίποτε άλλο. Άλλη φορά, όταν έκαναν απεργία οι αγρότες στη Λειβαδιά, ανεβοκατέβηκα τέσσερις φορές μέσα σε μια μέρα από την Αθήνα για να έχω υλικό για το δελτίο. Είναι λάθος μου που δεν έβαζα όρια. Είναι ζήτημα στα είκοσι και πλέον χρόνια που δουλεύω να έχω πει ενάμισι «όχι».

Γιατί είπες πριν ότι θα έπρεπε να είχες φύγει νωρίτερα από το Star;

Στο Star έμεινα 19 χρόνια ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα μου έδιναν να κάνω κάτι δικό μου. Αυτό για κάποιους λόγους δεν έγινε. Έπρεπε να είχα εκμεταλλευτεί την αναγνωρισιμότητα λέγοντας «ναι» σε προτάσεις που μου έγιναν από άλλα κανάλια. Δεν το έκανα. Προτίμησα να εξαργυρώσω την επιτυχία με το χειροκρότημα που πήρα. Αλλά ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν πληρώνεται με χειροκρότημα. Έπρεπε να φύγω για να έχω το δικαίωμα να δοκιμαστώ στην αποτυχία. Όταν όμως δεν ρισκάρεις, δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ αν θα πετύχαινες ή όχι. Αυτό είναι κάτι που καταλογίζω στον εαυτό μου γιατί, όπως σου είπα και προηγουμένως, δεν έχω κανένα παράπονο από τον σταθμό και τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, αλλά από εμένα τον ίδιο που δεν τόλμησα να δοκιμαστώ σε κάτι άλλο.

Τελικά πως αποφάσισες να φύγεις;

Το Star θα το έχω πάντα στην καρδιά μου. Όταν είσαι 19 χρόνια σε μια δουλειά, αισθάνεσαι τους συνεργάτες σου μέλη της οικογένειας σου. Αλλά ύστερα από ένα τόσο μεγάλο διάστημα καλοπροαίρετα θα πω ότι… μπούχτισα! Αισθάνθηκα ότι δεν έχω να κάνω κάτι άλλο. Έψαχνα ένα κίνητρο για να ανανεωθώ. Αυτό ένιωσα αρχικά ότι το βρήκα στην Κύπρο. Τελικά αυτή αποδείχθηκε όχι μια μαύρη, αλλά σκούρα περίοδος της ζωής μου. Δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση να ξεσπιτωθείς και να μετακομίσεις σε μια άλλη χώρα. Αυτό τελικά που με ανανέωσε είναι η συνεργασία μου με τον Νίκο Κοκλώνη και την Barking Well Media, που με βοήθησε να κάνω κάτι καινούργιο χωρίς να ξεχάσω τίποτα από τα παλιά.