Ξεκινούν τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα, από τις 17 του Μάη και μετά.

Τα δρομολόγια θα είναι πλέον πιο συχνά και συγκεκριμένα, από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα οι αμαξοστοιχίες θα φτάνουν ανά δεύτερο δρομολόγιο και όχι όλα, καθώς τα μισά  θα έχουν ως τερματικό σταθμό τα Καμίνια. Καθημερινά θα είναι τα δρομολόγια και από και προς τον Άγιο Βασίλειο – Καστελόκαμπος.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αναφέρει τα εξής:

«Από την Δευτέρα 17.05.2021 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. επεκτείνει τις υπηρεσίες του Προαστιακού Πάτρας παρέχοντας δρομολόγια έως την Κάτω Αχαΐα και εισάγοντας τη δυνατότητα έκδοσης καινούργιου ημερήσιου εισιτηρίου (διάρκειας 24 ωρών) πολλαπλών διαδρομών για όλο το εύρος της διαδρομής.

Ο Προαστιακός Πάτρας συνδέει πλέον τις περιοχές Αγίου Βασιλείου και Κάτω Αχαΐας με καθημερινά δρομολόγια, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και άνετη μετακίνηση του επιβατικού κοινού της ευρύτερης περιοχής με το κέντρο της Πάτρας, παρακάμπτοντας την κίνηση της πόλης.

Οι επιβάτες που μετακινούνται με τους συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εξυπηρετούνται με λεωφορεία που έχει δρομολογήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Τμήμα Άγιος Βασίλειος-Καστελλόκαμπος και αντίστροφα.

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει στους κατόχους σιδηροδρομικού εισιτηρίου ή κάρτας του Προαστιακού Πάτρας γρήγορη και οικονομική μεταφορά με λεωφορείο προς/από το Νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με μετεπιβίβαση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καστελλόκαμπου εξυπηρετώντας φοιτητές, εργαζόμενους και επισκέπτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Για την επιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαραίτητη είναι η επίδειξη επικυρωμένου εισιτηρίου ή κάρτας απεριορίστων διαδρομών Προαστιακού Πάτρας.      

Τιμές εισιτηρίων και καρτών

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θέλοντας να προσφέρει ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, εφαρμόζει ζωνική τιμολόγηση ως ακολούθως:

ΖΩΝΗ Α1: Άγιος Βασίλειος-Άγιος Ανδρέας

ΖΩΝΗ Α: Άγιος Βασίλειος-Ανθείας

ΖΩΝΗ Β: Αγυιά-Καμίνια

ΖΩΝΗ Γ: Βραχνέικα-Κάτω Αχαΐα

Ακολουθεί σχηματική απεικόνιση πλήρους πλέγματος τιμών Προαστιακού Πάτρας.


Παροχές - Εκπτώσεις

Διατηρούνται όλες οι κατηγορίες εισιτηρίων και καρτών, με τις ίδιες κανονικές και εκπτωτικές τιμές που ίσχυαν μέχρι πρότινος στο τμήμα Άγιος Βασίλειος-Άγιος Ανδρέας.

Παρέχεται μεταφορά με λεωφορείο, στους κατόχους σιδηροδρομικού εισιτηρίου ή κάρτας του Προαστιακού Πατρών, από και προς το Νοσοκομείο-Πανεπιστήμιο.

Παρέχεται ενιαία εκπτωτική τιμή (ανά Ζώνη) για όλους όσους αναφέρονται παρακάτω.

Παιδιά (από 4 έως 12 ετών), φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνους, πολύτεκνους-φοιτητές, Νέους (από 12 έως 24 ετών), επιβάτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, ανάπηρους σε ποσοστό άνω του 67%, καθώς και τους συνοδούς αυτών – όπου απαιτείται, Στελέχη ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ (μόνιμοι), Οπλίτες θητείας (χωρίς Κατάσταση Επιβίβασης), κατόχους κάρτας Rail Plus, κατόχους κάρτας FIP. Τα παιδιά έως 4 ετών μετακινούνται δωρεάν (με έκδοση μηδενικού εισιτηρίου).